ACTUALITATE 22 iunie 2017

O stradă importantă din Sfântu Gheorghe primește asfalt nou

de Iulia Drăghici - Taraș | 3088 vizualizări

O bucată din strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, adică cea de la pod până la semafor, va primi în această vară un nou strat de asfalt, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta a subliniat că lucrările vor începe aici după ce se va redeschide circulației strada Lăcrămioarei, adică după mijlocul lunii iulie. În ceea ce privește celelalte lucrări de modernizare a străzilor, edilul a precizat că acestea avansează, dar și că alte nouă străzi vor beneficia de lucrări de întreținere în perioada următoare.

„Pe strada Lăcrămioarei a fost turnat primul strat de asfalt. Urmează să asfaltăm trotuarele și să aplicăm stratul de uzură. Acest lucru se va întâmpla până la mijlocul lunii iulie și strada va fi redată circulației imediat după asfaltare și marcaje. Pasul următor va fi turnarea unui nou strat de asfalt pe strada 1 Decembrie 1918, de la pod până la semafor. Am etapizat lucrările în așa fel această asfaltare pe 1 Decembrie să se întâmple după ce pe Lăcrămioarei traficul va fi reluat”, a spus primarul.

În ceea ce privește o altă stradă de interes major din oraș, Kós Károly, Antal Árpád a transmis că „lucrările au fost reluate. În urmă cu aproximativ 10 zile am reușit să deblocăm problemele pe care le-am avut cu constructorul”.

Asfaltarea a avansat bine pe strada Înfrățirii, unde a fost aplicat deja primul strat de asfalt. Aici mai urmează turnarea stratul de uzură și a trotuarului, iar după trasarea marcajelor rutiere lucrarea se va încheia oficial.

Noi lucrări de asfaltare, dar și întreținere

Primarul a mai dezvăluit în cadrul conferinței de presă și alte planuri ale autorităților locale pe termen scurt privind străzile din oraș.

„Pe porțiunea dintre Goldiș și Tineretului lucrările încep în debutul săptămânii viitoare. Au început lucrările și pe strada Tineretului. În acest moment lucrează cei de la Gospodăria Comunală. Tot așa, pe strada Váradi József cei de la Gospodăria Comunală mai au în jur de 10 zile să finalizeze lucrările, după care va intra constructorul. Mai avem în plan pe termen scurt să începem și să finalizăm foarte repede lucrările pe strada Grădinarilor pentru ca după aceea să putem închide străzile Rândunicii și Vulturului, pentru ca să modernizăm și aceste străzi. În săptămânile următoare mai sunt nouă locații în oraș unde vom face lucrări de întreținere majoră, asta însemnând că sunt câteva străzi, respectiv parcări care vor fi asfaltate în totalitate. Aceste lucrări nu sunt de reabilitare, ci de întreținere și se vor face relativ repede și fără a crea disconfort semnificativ pentru cetățeni”, a încheiat Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
popescu dan, 23 iunie 2017
Dar in zona garii, a statuii si a trotuarului de aici pana la fabrici cand veti binevoi s adati atentie , domnule gospodar?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.