ACTUALITATE 27 mai 2022

O stradă din Sfântu Gheorghe a fost pe cale să fie inundată, din cauza unor șervețele aruncate în toaletă

de David Leonard Bularca | 1112 vizualizări

Strada Câmpului, din Sfântu Gheorghe, a fost joi, în prima parte a zilei, pe cale să fie inundată, din cauza unor șervețele umede aruncate în rețeaua de canalizare. Gospodărie Comunală SA atrage încă o dată atenția oamenilor să nu arunce lucruri precum scutece, șervețele și altele de acest tip la toaletă, pentru că reparația defecțiunilor poate ajunge să coste și câteva zeci de mii de lei. 

„Pe strada Câmpului a avut loc o defecțiune pentru că cineva s-a gândit că ar fi o idee bună să arunce șervețele umede în toaletă. Nu era. Drept urmare, pompa de canalizare a cedat, lucru care putea duce cu ușurință la inundarea străzii și suntem convinși că nimeni nu își dorește asta. De aceea, vă rugăm insistent să nu (mai) aruncați produsele de acest gen în toaletă”, au transmis reprezentanții Gospodăriei Comunale SA pe Facebook. 

Directorul firmei, Kozsokár Attila, spune că reparațiile pentru defecțiuni pleacă de la câteva sute de lei și pot ajunge până la câteva zeci de mii. 

„Noi am încercat să comunicăm prin mai multe metode cu consumatorii să nu arunce lucruri care nu au ce căuta în rețeaua de canalizare, gen scutece, șervețele umede și așa mai departe. Din păcate, s-au aruncat, se pare, șervețele umede, au ajuns în rețeaua de canalizare și la stația de pompare. S-a ars o pompă, colegii au fost la fața locului, pompa a fost schimbată. Am trimis cealaltă pompă la rebobinare, ceea ce înseamnă o groază de costuri în plus. Nu știu să vă dau exact o sumă, că depinde de la o pompă la alta, depinde de problemă, dar poate costa începând de la câteva sute de lei, iar la o pompă mare poate fi vorba chiar de zeci de mii de lei. Nu e vorba de rețeaua de canalizare din oraș, dar la stațiile de apă avem niște pompe mari, unde reparațiile pot costa chiar 20 de mii de lei. Plus că se deplasează o echipă, avem tot felul de cheltuieli, cu personalul, combustibilul, vă dați seama”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, directorul. 

„Anul trecut parcă am și prezentat date despre defecțiuni. Nu le țin minte exact, dar e vorba de multe zeci de mii de lei reparații și cred că erau vreo 150 de cazuri sau ceva de genul. Sunt foarte multe cazuri din păcate și ne costă foarte mult, plus că e deranj pentru populație, pentru toată lumea”, a mai spus Kozsokár Attila. 

Gospodărie Comunală S.A. este firma prestatoare a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare care, pe bază de contract de delegare de gestiune încheiat încă din 2009 cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) AQUACOV, exploatează sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare din județul Covasna. În prezent acționează în patru orașe și 15 comune. 

Sursa foto: Gospodărie Comunală SA / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.