ACTUALITATE 14 octombrie 2013

O poveste care poate fi a oricui... Sergiu are nevoie de ajutor!

de Székely Emőke | 256 vizualizări

În data de 17 octombrie, începând cu ora 18.00, la Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe va avea loc un spectacol sportiv de caritate cu demonstraţii de arte marţiale, tae-bo, zumba şi în încheiere un minirecital de muzică uşoară.

Spectacolul organizat în acest scop este menit să îi impresioneze şi impulsioneze pe cei cu suflete generoase, făcându-i să ia atitudine şi să doneze bani, în speranţa de a-l ajuta pe Sergiu Mazîlu, care suferă de carcinom renal stâng operat – şi care are nevoie de o sumă mare de bani pentru efectuarea tratamentului în străinătate.

Boală necruțătoare

Drama lui Sergiu a început acum 5 ani şi jumătate, când nici nu împlinise 27 de ani şi în numai o săptămână era spitalizat la Institutul de Urologie Cluj Napoca, operat, fără un rinichi şi cu un diagnostic înfiorător: tumoră renală. Buletinul histopatologic a arătat, din nefericire, că tumora a fost malignă şi că deja se extinsese! Ficatul i-a fost afectat şi de atunci a dus o luptă continuă cu viaţa! Şi a reuşit… dar numai pentru 4 ani. „Uneori mi-e teamă să ies pe stradă pentru că unele persoane, involuntar chiar, mă privesc ciudat. Am slăbit foarte mult, iar abdomenul crescut în volum din cauza ascitei îmi dă un aspect diform. Parcă mă cataloghează la capitolul „apariţii bizare”, însă cu ce sunt eu de vină?” – a scris Sergiu pe blogul personal.

Tratament costisitor

Tratamentele urmate au avut efecte secundare: o dereglare a glandei tiroide, o aritmie şi o anemie severă. Şi abia acum a început partea mai grea: metastazele au evoluat, au crescut atât ca număr, cât şi ca dimensiuni! Iar starea lui Sergiu s-a alterat vizibil.

„Am ajuns să mă leg de orice speranţă, să fac orice numai ca să depăşesc momentul! Mi-a fost recomandat un tratament naturist tradiţional chinezesc, posibil doar într-o clinică din China şi contra sumei de 18.000 – 20.000 euro, bani pe care nu îi am. De aceea, oamenii care ţin la mine depun eforturi pentru a putea strânge suma respectivă prin apeluri umanitare, sponsorizări, totul ca eu să pot reveni la viaţa mea frumoasă de dinainte! Ştiu că toţi avem probleme mai mari sau mai mici! În ultima perioadă, frecventând atât de des spitalele, am văzut multă suferinţă în jurul meu… nu aş vrea să o consideraţi ca pe o formă de egoism, însă îndrăznesc să vă cer sprijinul şi ajutorul pentru a putea ajunge în China, văzând în asta o ultimă soluţie! E o şansă care mi se oferă şi nu pot renunţa la ea! Eu nu vă pot decât mulţumi şi promite ca atunci când mă rog pentru mine, mă voi ruga în aceeaşi măsură şi pentru voi şi pentru sănătatea voastră” – spune tânărul care are nevoie de ajutor.

„Această poveste poate fi a oricui, astfel îndrăznim să vă cerem sprijinul şi ajutorul, văzând în asta o ultimă speranţă ca el să poată reveni la viaţa frumoasă de dinainte! Spectatorii cu dare de mână vor putea face donaţii odată cu vizionarea spectacolului, astfel încât banii să ajungă la Sergiu Mazîlu” – ne scriu organizatorii evenimentului de caritate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
florin, 15 octombrie 2013
Dumnezeu sa iti fie alaturi!
lili, 15 octombrie 2013
Multa sanatate si mult noroc sa puteti invinge boala. Am trecut prin asta acum multi ani cu baiatul meu care avea numai 6 ani si 9 luni, a fost salvat de medicii de la Fundeni, pentru ca a fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.