ACTUALITATE 3 noiembrie 2011

O nouă Librărie la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 305 vizualizări

Sfântu-Gheorghe are o nouă librărie centrală, pe strada Oltului, iar denumirea acesteia este Ex-Libris. Aici se vor găsi atât cărți în limba română, cât și cărți în limba maghiară, iar printre acțiunile de promovare a noii locații se numără organizarea săptămânală a unor cluburi de lectură; astfel, lunea se va organiza un club de lectură cu cititorii de carte în limba română, iar joia unul cu cititorii de carte în limba maghiară.

Clubul de carte pentru cititorii în limba română va purta denumirea Lumea Cărților și se va deschide luni, 14 noiembrie. În cadrul Clubului, iubitorii de lectură vor purta discuții pe marginea unei cărți alese, iar organizatorii vor încerca să aducă în fața celor prezenți inclusiv autorii. Astfel, primele cărți discutate vor fi cele ale lui Mădălin Guruianu – Picătura din Cer, Manualul de blockflote (primul de acest gen scris în România), precum și un volum cu editoriale aparținând lui Horia Kraus.

Librăria Ex-Libris vine în completarea unui mare gol lăsat de închiderea, în primăvară, a ultimei librării centrale din oraș - Corvina. În urmă cu câțiva ani, la Sfântu-Gheorghe a fost închisă și Librăria Humanitas (din lipsă de vânzări), iar acum trei ani, Librăria Pentru Comunitate își închidea și aceasta ușile, după cinci ani de activitate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.