ACTUALITATE 21 septembrie 2010

O gură de aer pentru farmacii

de Ana Sidon | 61 vizualizări
Casa de Asigurări a plătit aproape zece milioane de lei din datoria către farmacii Farmaciștii din județ s-au mai relaxat un pic de ieri, de când Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a făcut plăți de aproape 10 milioane de lei către farmacii, reprezentând bani peste scadență. Președintele Colegiului Farmaciștilor din județ, Nagy Andras, a declarat că în acest fel sunt la zi cu lunile noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie aproape integral, astfel că pe moment renunță la bannerele de protest

Casa de Asigurări a plătit aproape zece milioane de lei din datoria către farmacii

Farmaciștii din județ s-au mai relaxat un pic de ieri, de când Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a făcut plăți de aproape 10 milioane de lei către farmacii, reprezentând bani peste scadență.

Președintele Colegiului Farmaciștilor din județ, Nagy Andras, a declarat că în acest fel sunt la zi cu lunile noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie aproape integral, astfel că pe moment renunță la bannerele de protest pe care farmaciile le afișaseră în geam și care arătau numărul de zile de întârziere la plată către ele.

„Deocamdată punem deoparte „bannerele rușinii”, dar luna viitoare iar va fi termenul depășit, când ar trebui plătit pentru martie, și putem reveni la ele”, a afirmat Nagy Andras.

Suma totală care va trebui plătită luna viitoare este de 3 milioane de lei.

Săptămâna trecută, farmaciștii din județ au afișat în geamuri bannere cu date privind numărul de zile cu care CAS a întârziat la plată. Dorința lor era ca pacienții să știe cui îi aparține vina dacă nu vor găsi un medicament la farmacia respectivă, și anume Casei de Asigurări care nu a decontat rețetele la timp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.