ACTUALITATE 8 iulie 2020

O altfel de zi de naștere

de Iulia Drăghici - Taraș | 934 vizualizări

Două accidente la nivel cu calea ferată, degajarea apei de pe partea carosabilă, incendiu și transportul unei gravide la spital. Toate acestea au făcut parte din ziua de marți, 7 iulie, a pompierilor de la ISU Covasna. Dar pentru unul dintre salvatorii de serviciu, ziua a fost cu atât mai importantă cu cât a marcat și împlinirea a 38 de ani de viață. 

Exemplul dat de plutonierului adjunct Szabó Karácsony Róbert, șeful turei de serviciu în cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, arată că fiecare zi din viața unui pompier este una specială, prin faptul că salvează vieți și bunuri ale semenilor. Cu atât mai mult atunci când se întrepătrunde și cu ziua de naștere. 

„Pompier de aproape 14 ani, 14 de ani de intervenție, sute de incendii, inundații, zeci de vieți salvate. Este pompier pasionat de meserie, nu a stat niciodată pe gânduri când a fost nevoie de el la intervenție”, au transmis colegii lui, care au ales o modalitate specială de a marca ziua lui de naștere – adică printr-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituției, dar și sub forma unui comunicat de presă. 

În același context se arată că nici pompierii din zona Baraolt sau Târgu nu au avut o zi tocmai ușoară, pentru că și aceștia, ca și cei de la Sfântu Gheorghe, au fost solicitați în mai multe intervenții. 

Părea o dimineaţă liniştită, când în jurul orei 08:30 a fost anunţat un accident feroviar produs la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Lunca Ozunului. La câteva minute după plecarea colegilor spre locul evenimentului , a fost anunţat un incendiu la subsolul unei case de locuit din aceeaşi localitate. Din fericire, în urma evenimentelor nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

Evenimentele nu s-au terminat. În jurul orei 10:00, s-a produs un nou accident feroviar (n.red. de această dată) în localitatea Malnaş Băi. În urma accidentului, o persoană a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital. 

În acelaşi timp, echipajul SMURD de la Baraolt, a transportat la spital o tânără din localitatea Doboşeni, aflată în travaliu.

Tot astăzi, pe DN 11, în localitatea Cernat, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc a intervenit cu o motopompă, pentru degajarea apei de pe partea carosabilă.

Chiar dacă tura de serviciu nu s-a încheiat îi urăm colegului nostru multă sănătate şi un sincer „La mulți ani”!”, a mai transmis, marți după-amiaza, ISU Covasna, semn că în ciuda adrenalinei și a zilelor încărcate, pompierii nu uită să celebreze viața. 

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.