ACTUALITATE 26 iunie 2020

O altfel de Zi a Drapelului Național, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1836 vizualizări

Cu toate că a fost anunțat și un spectacol aviatic, acesta nu a mai avut loc

Ziua Drapelului Național a fost marcată vineri, 26 iunie, și la Sfântu Gheorghe, printr-o ceremonie restrânsă, la Monumentul Ostașului Român. Chiar dacă inițial a fost anunțat și un spectacol aviatic al parașutiștilor, spre dezamăgirea publicului prezent, activitatea nu a  mai avut loc.

Organizatorii evenimentului, Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe, spun că spectacolul aviatic al piloților și parașutiștilor Aeroclubului României – Brașov s-a anulat în ultimul moment, din cauza lipsei unor aprobări de la București.

Nici defilarea militarilor în fața Monumentului Ostașului Român nu a mai avut loc în acest an.

Totuși, zecile de persoane care au luat parte la eveniment au putut să vadă ceremonia de înălțare a steagului pe catarg, cu intonarea Imnului Național și rostirea de discursuri.

„Ceremonia de astăzi nu pierde cu nimic din importanța momentului prin adaptarea la condițiile stabilite la situația de alertă. Ba mai mult decât atât, aș vrea să cred că în inimile tuturor, ale celor care simt la fel ca cetățeni români se ridică un sentiment de patriotism și tricolorul va flutura la fel de mândru ca și în celelalte situații”, a spus prefectul Iulian Todor. 

Măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, purtarea măștilor și distanțarea fizică, au fost respectate de oficialități, chiar dacă în public s-a ținut cont mai puțin.

Ceremonia s-a încheiat după nici 20 de minute.

Imagini și videoclipul evenimentului, în continuare:

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.