ACTUALITATE 14 ianuarie 2013

Numărul autorizaţiilor de construcţie se menţine constant

de Monica Vrânceanu | 82 vizualizări

Numărul autorizaţiilor de construcţie se menţine constantInspectoratul Județean în Construcții (IJC) Covasna a eliberat anul trecut 888 de autorizații de construcții, peste 60% dintre acestea fiind eliberate în oraşe, în vreme ce restul în mediul rural.

Directorul IJC Covasna, Mild Zoltán, a declarat că în comparație cu anii trecuți nu se poate observa o schimbare radicală a numărului de autorizații eliberate, cel puțin nu în ultimii 3 ani când variaţiile au fost foarte mici, ani mai buni pentru investiții fiind 2006 și 2007.

„E destul de relativă chestiunea cu numărul autorizațiilor pe care le eliberăm și unde oricum nu observăm schimbări drastice sau alarmante. Mai interesantă este însă valoarea acestor autorizații, însă din păcate avem destule cazuri în care marile lucrări, cele mai valoroase, au început acum doi-trei ani și nu au fost finalizate”, a explicat Mild Zoltán, precizând că valoarea stabilită în cadrul eliberării autorizației de construcție e cea din devizul general, iar atunci când se face recepția se face o regularizare prin care valoarea finală nu poate fi mai mică decât impozitul conform Codului Fiscal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.