ACTUALITATE 4 august 2017

Numărul accidentelor rutiere grave, în creștere în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1264 vizualizări

Peste 400 de permise de conducere reținute

Statistica IPJ Covasna privind accidentele cu urmări grave înregistrate la nivelul județului arată o creștere ușoară față de prima jumătate a anului precedent, de la 29 de accidente în 2016, la 33 în 2017.

Cu toate acestea, însă, spun polițiștii, numărul persoanelor decedate în urma accidentelor de circulație a rămas același ca și anul trecut, respectiv 7, și au fost înregistrate scăderi ale numărului persoanelor rănite un urma unor evenimente rutiere, respectiv, cu 10 mai puține.

În prima jumătate a anului, polițiștii rutieri au desfășurat aproape 600 de acțiuni în scopul preveniri producerii de accidente.

În urma acestor acțiuni au fost constatate aproape 8.000 de fapte de natură contravențională, pentru care s-au aplicat sancțiuni. Dintre acestea, peste 6.600 au fost pentru abateri comise de conducători de autovehicule, iar circa 1.300 au fost pentru abateri comise de pietoni, bicicliști și conducători de atelaje cu tracțiune animală.

Tot pentru abateri în trafic au fost reținute peste 400 de permise de conducere și retrase 246 de certificate de înmatriculare, în vederea remedierii defecțiunilor sau din alte cauze care au determinat dispunerea acestei măsuri. Doar în ultimele două luni, au fost reținute 138 de permise de conducere și au fost retrase 152 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate au fost descoperite și s-au întocmit dosare de cercetare penală pentru 74 de infracțiuni la regimul circulației.  

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile săvârșite de bicicliști și pietoni și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.