ACTUALITATE 5 iunie 2018

Nu toată lumea a respectat legea în timpul weekend-ului prelungit

de Covasna Media | 496 vizualizări

În perioada 1-3 iunie polițiștii covăsneni au fost la datorie și au desfășurat acțiuni pentru menținerea siguranței publice, prevenirea săvârșirii de fapte ilicite și reducerea riscului rutier.

În perioada menționată oamenii legii au intervenit la 94 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizări prin numărul de urgență 112.

Au fost executate 19 acțiuni și controale în urma cărora au fost constatate 245 de fapte de natură contravențională, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de aproape 100.000 de lei.

Pentru abateri în trafic au fost aplicate 196 de sancțiuni în această perioadă, 126 dintre acestea  fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză și, tot pentru abateri la regimul rutier, au fost reținute 12 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au identificat, pe DJ 103B, un bărbat de 40 de ani care transporta material lemnos cu o autoutilitară. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a constatat că persoana avea un aviz de însoțire primar în baza căruia mai efectuase alte două transporturi de material lemnos. Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică a 4,8 mc de material lemnos, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.

Și la Aita Mare polițiștii au depistat un alt bărbat de 38 de ani, care transporta cherestea fără a putea prezenta documentele prevăzute de lege. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și s-a dispus confiscarea materialului lemnos (1,46 mc de cherestea), precum și a mijlocului de transport.

În weekend-ul prelungit polițiștii care au acționat pentru siguranța traficului rutier au constatat mai multe infracțiuni la regimul circulației.

Polițiștii din Întorsura Buzăului au oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un bărbat de 29 de ani, care avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

În aceeași zi, polițiștii din Valea Crișului au depistat un bărbat de 40 de ani care conducea o motocicletă neînmatriculată, fără a avea permis de conducere. Și el este cercetat penal acum.

Pe numele unui alt bărbat de 36 de ani a fost întocmit un dosar de cercetare penală după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost identificat băut la volanul unui autoturism. În urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunile polițiștilor pentru menținerea siguranței publice vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.