ACTUALITATE 15 mai 2012

Nu prea redirecționăm cei 2% din impozit

de Székely Emőke | 43 vizualizări

Până la sfârșitul lunii mai au timp persoanele fizice să redirecționeze 2% din impozitul pe venit aferent anului trecut unei organizații non profit. Deși se știe că în cazul în care cineva nu donează acești bani, suma rămâne la stat, doar 60% dintre covăsneni completează formularul de redirecționare.

În opinia directorului Agenției Județene de Administrare Fiscală Covasna, Ambrus Attila, principalul motiv pentru care cetățenii din județ nu redirecționează acești bani este managementul prost al organizațiilor. „Mai sunt doar câteva zile până la termenul limită, și deocamdată nu am văzut niciun anunț în presă prin care vreo organizație ar fi cerut să îi redirecționăm cei 2%” – afirmă Ambrus.

Totalul celor 2% la nivel de județ Covasna este de 400.000 de lei, sumă care ar ajuta organizațiile non profit în desfășurarea activității. Din această sumă în jur de 150.000 de lei însă rămân la stat.

Ioana Bogdan este angajata unui magazin de haine. Ea ne-a spus că a redirecționat cei 2% către biserică. Nu este singura, întrucât bisericile sunt acele entități care adună probabil cei mai mulți bani. La slujbele de duminică preoții au făcut apel la populație să profite de această șansă oferită de stat și să ofere cei 2% către biserică.

SMURD-ul este de asemenea o opțiune îndrăgită de localnici, mai multe persoane pe care le-am întrebat despre acești 2% spunând că au donat sau urmează să doneze banii către SMURD pentru că astfel contribuie la salvarea unor vieți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.