ACTUALITATE 13 decembrie 2012

Nu avem probleme din cauza zăpezii, dar oamenii sunt cam leneși

de Székely Emőke | 253 vizualizări

Nu avem probleme din cauza zapezii

Autoritățile locale îi îndeamnă pe cetățeni să aibă în vedere faptul că pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă. Directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba, spune că nu sunt probleme în Sfântu Gheorghe în ceea ce privește deszăpezirea, utilajele au ieșit pe teren și au curățat străzile. Nu au avut loc nici evenimente rutiere din cauza zăpezii, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Iulia Grigoraș, spune că nu au fost blocaje sau accidente din cauza căderilor masive de zăpadă.

„În municipiul Sfântu Gheorghe nu a fost închis niciun drum, însă pe trei drumuri în pantă abruptă am amplasat indicatoare de avertizare. Este vorba de străzile Jozsef Attila, Váradi József și Andrei Șaguna, deocamdată și acestea sunt deschise, dar îi îndemnăm pe conducătorii auto să circule cu prudență” – a declarat Tóth-Birtan Csaba.

TEGA circulă pe străzile orașului cu pluguri de zăpadă, iar angajații societății aplică material antiderapant. O veste nu tocmai bună este aceea că trei angajați s-au îmbolnăvit, așadar societatea nu pot lucra cu efectiv complet.

Dacă TEGA își face datoria, nu același lucru se poate spune despre locuitorii orașului. Trotuarele sunt pline de zăpadă și gheață indiferent dacă trecem prin fața caselor particulare, a magazinelor sau pe aleile dintre blocuri. O posibilă soluție pentru locatarii de la blocuri este un contract de prestări servicii cu TEGA, iar societatea va deszăpezi trotuarele contra 3,72 de lei lunar/persoană. Multora taxa li se pare mare, așadar au decis să nu încheie acest contract. Trebuie știut însă faptul că cei care nu își curăță trotuarele din fața caselor, magazinelor sau din fața blocului riscă să fie amendaţi cu sume între 500 și 2.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.