ACTUALITATE 8 decembrie 2010

Nu avem bani pentru parazăpezi

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări
Prefectul Gyorgy Ervin a solicitat montarea de parazăpezi pe drumurile cu probleme din judeţ, însă Societatea de Drumuri Naţionale nu are fonduri pentru achiziţionarea acestora Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a cerut Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Covasna să achiziţioneze parazăpezi noi în această iarnă, astfel încât şoselele judeţului să fie ferite de zăpada pe care vântul o aduce către acestea, punând astfel în pericol circulaţia maşinilor. Prefectul Gyorgy Ervin spune că zonele identificate ca fiind cu probleme în ceea ce priveşte zăpada ajunsă pe carosabil sunt dealul şi intersecţia

Prefectul Gyorgy Ervin a solicitat montarea de parazăpezi pe drumurile cu probleme din judeţ, însă Societatea de Drumuri Naţionale nu are fonduri pentru achiziţionarea acestora

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a cerut Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Covasna să achiziţioneze parazăpezi noi în această iarnă, astfel încât şoselele judeţului să fie ferite de zăpada pe care vântul o aduce către acestea, punând astfel în pericol circulaţia maşinilor.

Prefectul Gyorgy Ervin spune că zonele identificate ca fiind cu probleme în ceea ce priveşte zăpada ajunsă pe carosabil sunt dealul şi intersecţia de la Reci, Moacşa, o porţiune de 20-30 de kilometri de drum între Ghidfalău şi Fotoş, precum şi alte porţiuni de pe raza localităţilor Sânzieni şi Dalnic.

Şeful SDN Covasna, Sorin Stoican, a declarat că ideea parazăpezilor este una foarte bună, mai ales în condiţiile în care vremea de iarnă nu poate fi prevăzută cu exactitate, mereu existând pericolul ninsorilor abundente şi cel al viscolului. Din păcate însă, parazăpezii pe care îi avea în dotare SDN Covasna s-au uzat şi distrus de-a lungul vremii, iar actuala situaţie economică nu prea permite astfel de achiziţii.

“Pentru drumurile naţionale din judeţ am avea nevoie de 10-20 de kilometri lineari de parazăpezi pe care le-am amplasa în diverse puncte, mai ales în zonele în care vântul bate foarte tare aducând zăpada în stradă. Ne-ar ajuta şi pe noi în acţiunile de deszăpezire, însă nu prea sunt bani pentru aşa ceva, SDN Covasna aparţinând de Braşov, care este ordonator de credite”, a explicat Sorin Stoican.

Potrivit acestuia, unele din punctele critice ale judeţului din punct de vedere al deschiderii largi care favorizează ajungerea zăpezii direct în stradă sunt drumul spre Reci şi cel de la Chichiş, aflate în mijlocul câmpului.

În aceeaşi idee, Gyorgy Ervin a solicitat totodată şi primăriilor din judeţ să ia măsuri în ceea ce priveşte drumurile, astfel încât să se amplaseze parazăpezi pe spaţiul de urgenţă dintre drumuri şi terenurile agricole de peste acestea; o altă soluţie ar fi plantarea unor arbuşti în aceste spaţii, aşa cum s-a făcut şi în Occident, însă chiar dacă prefectul le-a prezentat primarilor această idee încă de la începutul anului, foarte puţini au şi pus-o în aplicare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.