ACTUALITATE 22 ianuarie 2013

Nu a fost depistat niciun caz de abuz sexual în județ

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Niciuna dintre cele 82 de femei angajate ale Poliţiei Judeţene nu a reclamat, în faţa comisiei de psihologi şi sociologi din IGPR, că ar fi fost abuzată sau hărţuită.

 

Nu a fost depistat niciun caz de abuz sexual în județȘeful IPJ Covasna, Ioan Popa, spune că îl bucură faptul că în urma chestionării polițistelor din județ nu au fost cazuri în care angajatele instituției să reclame că ar fi suferit în urma unui abuz sexual sau de altă natură. „Ceea ce m-a bucurat cu adevărat a fost faptul că la întrebarea cum este atmosfera la locul de muncă, cele mai multe femei au răspuns că este foarte bună” – a declarat șeful IPJ Covasna.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Iulia Grigoraș, spune că în anii de activitate în cadrul Poliției nu a fost tratată niciodată diferit de colegii ei bărbați. „În test am avut o întrebare referitoare la faptul dacă am fost vreodată favorizată sau defavorizată din cauza faptului că sunt femeie. Niciodată nu a fost vorba de așa ceva. Eu mi-am început activitatea ca polițist la Belin, la un post unde erau numai bărbați, dar nu am avut experiențe neplăcute și nu am fost pusă în situații diferite pentru că sunt femeie” – a declarat Iulia Grigoraș.

Chestionarea femeilor din Poliție a avut loc în toată ţara după ce în județul Olt o angajată a IPJ a depus o plângere în care afirmă că a fost abuzată sexual de către superiorul ei. Pe lângă plângerea depusă femeia din Olt a încercat să își facă singură dreptate și l-a înjunghiat pe șeful ei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.