ACTUALITATE 3 martie 2016

Noutăţi în procesul de asfaltare a străzilor din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 553 vizualizări

Demersul pentru asfaltarea primelor 10 străzi din inelul central al oraşului Întorsura Buzăului înaintează, potrivit autorităţilor locale. Lucrările de pregătire pentru asfalt pe strada Gheorghe Zaharia sunt aproape de final, însă asfaltarea propriu-zisă va avea loc în momentul în care sunt aduse în acelaşi stadiu minim trei străzi.

„Nu putem să dăm o dată exactă când se va putea începe asfaltarea propriu-zisă pentru că în spatele procedeului de turnare de asfalt stă un întreg proces care trebuie respectat cu rigurozitate. Acesta presupune excavarea la 50 de cm, curăţarea terenului, ridicarea căminelor de apă sau coborârea lor la cota cerută în proiect, aplicarea unui strat de 30 de cm de balast, care se compactează, apoi se aplică un strat de 20 de cm de piatră spartă. Abia după aceea vin turnaţi cei 10 cm de covor de asfalt. Mai mult, turnarea covorului de asfalt se va declanşa în momentul când vom avea astfel pregătite minim trei străzi”, ne-a declarat viceprimarul din Întorsura Buzăului, Ştefan Platon.

„Pe strada Floroaia Mare mai sunt vreo două săptămâni bune de lucru. A fost o zonă în care firma care lucrează la proiectul de apă şi canalizare a fost nevoită să sape şi la 7 sau 8 metri adâncime. Acest lucru ne-a încurcat până a venit iarna şi nu am putut avansa cu lucrările. Pe strada Fabricii au început săpăturile pentru procesul de asfaltare”, ne-a mai spus viceprimarul.

Potrivit autorităţilor locale, primele 10 străzi din Întorsura Buzăului care vor fi asfaltate până la mijlocul lunii iunie, dacă sunt finalizate în mod corespunzător lucrările de apă şi canalizare, sunt Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului şi Mihai Viteazul.

Costul asfaltării acestor străzi ajunge la 5 milioane de euro. Lucrările au început în iunie 2015.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.