ACTUALITATE 4 octombrie 2022

Noutăți de la Gospodărie Comunală pentru locuitorii din Târgu Secuiesc

de David Leonard Bularca | 714 vizualizări

Gospodărie Comunală S.A. are mai multe lucrări în plan în Târgu Secuiesc, programate anul viitor. Într-un comunicat de presă transmis redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, reprezentanții companiei susțin că pe parcursul acestui an numărul țevilor sparte din rețea s-a înjumătățit.

„«Anul acesta am avut cu jumătate mai puține țevi sparte față de anul trecut», a rezumat Pap Lajos, coordonatorul centrului regional Gospodărie Comunală SA Târgu Secuiesc, referindu-se la cifrele acestui sezon. Potrivit acestuia, se întâmplă ceea ce compania a anticipat în urmă cu câțiva ani, și anume că înlocuirea conductelor vechi de 50-60 de ani va aduce liniște locuitorilor.

«Este un proces de consolidare pe care trebuie să-l continuăm», a subliniat specialistul, arătând că înlocuirea conductelor de proastă calitate, cartografiate în municipiu, dă rezultate, iar numărul țevilor sparte se reduce cu aproape jumătate în fiecare an. Astfel, dacă în 2020 au fost 96 de astfel de cazuri, în 2021 numărul a scăzut la 68, iar în acest an s-au înregistrat doar 37 de cazuri până în prezent”, se arată în comunicatul de presă.

În acest an, au avut loc mai multe lucrări și, afirmă reprezentanții Gospodărie Comunală S.A., acum toate gospodăriile de pe strada Mihai Eminescu din Târgu Secuiesc sunt racordate la noua rețea. 

„Dintre lucrările din acest an, se remarcă strada Mihai Eminescu, toate gospodăriile fiind în prezent racordate la noua rețea – anterior, cartierul era deosebit de problematic. Pentru acest an este planificată înlocuirea unei conducte mai lungi în parcarea fostei fabrici de amidon, dar acest lucru nu va reprezenta o problemă majoră în zonă”, conform reprezentanților societății.

Planuri pentru anul viitor 

Și anul viitor vor continua lucrările la conductele de apă din Târgu Secuiesc. Vor fi vizate cu siguranță strada Grădinii și strada Nouă. 

„A mai rămas o porțiune de conductă pe strada Nouă, în fața intrării Școlii Primare „Turóczi Mózes” (tronsonul dintre str. Mihai Eminescu și str. Rândunicii), dar lucrarea este programată pentru perioada vacanței de vară de anul viitor, astfel încât școala să nu fie afectată.

Înlocuirea conductelor de apă și canalizare de pe strada Grădinii este planificată să se realizeze până în 2023, dar lucrările vor începe abia la primăvară, deoarece sezonul rece ar reprezenta cu siguranță un obstacol în calea progresului, iar traficul ar fi afectat pentru mai mult timp”, se mai arată în comunicatul de presă.

Și pe alte străzi s-ar putea începe lucrări, însă o decizie clară în acest sens va fi luată în perioada următoare.

„Pe lângă strada Grădinii, Pap Lajos menționează ca potențiale ținte de renovare străzile Luther Márton și 1 Decembrie 1918, dar decizia va fi luată în săptămânile următoare, împreună cu reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc. Coordonatorul centrului regional spune că lucrările pe ambele străzi ar fi justificate, dar că vrea să întreprindă lucrări care pot fi finalizate rapid”, au mai transmis reprezentanții Gospodărie Comunală S.A. 

În august, compania transmitea, despre lucrările de la Târgu Secuiesc, că „Strada Nouă reprezintă o provocare, deoarece nu se știe unde se află conducta de apă”.

Gospodărie Comunală S.A. este compania prestatoare a serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare care, pe bază de contract de delegare de gestiune încheiat încă din 2009 cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) AQUACOV, exploatează sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare din județul Covasna. În prezent acționează în patru orașe și 15 comune. 

Sursa foto: Gospodărie Comunală / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.