ACTUALITATE 10 august 2022

Gospodărie Comunală și lucrările de la Târgu Secuiesc: „Strada Nouă reprezintă o provocare, deoarece nu se știe unde se află conducta de apă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 695 vizualizări

Lucrările pentru modernizarea sistemului de apă din municipiul Târgu Secuiesc continuă. În această perioadă, sunt întreprinse demersuri pe strada Mihai Eminescu, iar pe lista priorităților este strada Nouă. Problema aici este, transmite operatorul regional Gospodărie Comunală, că încă nu se știe unde este conducta care trebuie înlocuită.

Lista lucrărilor de consolidare a rețelei de apă continuă la Târgu Secuiesc cu strada Nouă, unde vor începe lucrări în perioada următoare, ne informează operatorul regional. Această porțiune este catalogată însă drept „o provocare, deoarece nu se știe unde se află conducta de apă”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți redacției „Observatorul de Covasna”. 

Nu știu cum este posibil să nu existe nicio documentație referitoare la locul unde poate fi conducta, dar pur și simplu nu există. De aceea am lăsat această lucrare pentru final, pentru că s-ar putea să trebuiască să căutăm mai mult timp din cauza acestei enigme şi nu am vrut să blocăm inutil traficul. Există, însă, un lucru pozitiv: când vom termina, vom avea aceste informații”, a spus coordonatorul centrului regional, Pap Lajos.

În ceea ce privește strada Mihai Eminescu, aici lucrările se apropie de final. 

La Târgu Secuiesc, înlocuirea conductelor extrem de prost întreținute este în curs de desfășurare. Potrivit lui Pap Lajos, lucrările de pe strada Mihai Eminescu sunt aproape de finalizare, iar dacă vremea nu va crea probleme majore, acestea ar putea fi gata până la sfârșitul săptămânii. În ceea ce privește reasfaltarea temporară a străzii, acesta a explicat că lucrarea depinde de momentul în care va sosi echipa companiei de gaz”, se mai arată în comunicatul de presă amintit. 

Lucrările de modernizare a rețelei de apă pe strada Mihai Eminescu au început în luna mai. Au constat în înlocuirea în totalitate a conductelor pe un tronson de 500 de metri, incluzând şi 32 de racorduri. Demersul a fost foarte necesar, au anunțat reprezentanții Gospodărie Comunală SA la vremea respectivă, pentru că vechea conductă era ca o sită. 

Nu de puține ori în municipiul Târgu Secuiesc au fost probleme legate de calitatea apei, astfel că acolo a început un demers pe termen lung de consolidare a rețelelor și înlocuirea celor cu diverse defecțiuni. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.