ACTUALITATE 19 iunie 2012

Noul șef al IJP Covasna, Ion Popa, mizează pe muncă şi corectitudine

de Monica Vrânceanu | 154 vizualizări

Noul şef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, comisar şef dr. Ion Popa, a fost numit în această funcție la finele săptămânii trecute, iar ieri, la prima întâlnire pe care a avut-o cu presa, a declarat că are ca prioritate siguranța cetățenilor cu tot ceea ce cuprinde acest termen - circulație, evaziune fiscală, infracțiuni de tot tipul.

Ion Popa a declarat că în noua sa funcție va încerca să facă foarte bine ceea ce era făcut bine înainte și excelent ceea ce era foarte bine. Popa a subliniat că își dorește un climat de liniște în județul Covasna, s-a arătat deschis colaborării cu autoritățile locale și a punctat faptul că este familiarizat cu multiculturalismul, deoarece a lucrat mai mulți ani în Italia, prin urmare nu va avea probleme de adaptare în Covasna.

Ion Popa a declarat că este un om care nu tolerează lenea și minciuna, fiind totodată conștient că nicio funcție nu este veșnică. Tocmai de aceea, spune Ion Popa, nu este genul de persoană care să-și formeze părerile din auzite și bazându-se pe vorbele unor terți, ci analizând atent fiecare persoană sau situație și pornind mereu de la un „terminus zero”.

Noul șef al Poliției covăsnene a recunoscut că nu s-a familiarizat încă cu tot ceea ce înseamnă specificul Inspectoratului covăsnean, dar a spus că în trecut s-a aflat de mai multe ori în vizită în județul Covasna și îi va face o deosebită plăcere să lucreze cu oamenii de aici, de ale căror capacități nu se îndoiește.

Ion Popa a fost numit inspector-șef al IJP Covasna prin Ordin al Ministrului Administrației și Internelor, la propunerea inspectorului general al Poliției Române, iar anterior acestei numiri Popa a fost șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Abla-Iulia. Noul șef al Poliției covăsnene este originar din judeţul Sibiu şi a început activitatea în 1989 în cadrul Poliției Predeal, din 1990 devenind angajat al IJP Sibiu - ofițer specialist în cadrul Serviciului Economic. A mai lucrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor la IJP Sibiu și IJP Alba, iar între 2005 și 2011 a fost atașat de afaceri interne la Milano, în Italia. Ion Popa a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - Facultatea de Drept și la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca - Facultatea de Științe Economice, este doctor în științe și academician corespondent al Academiei Tiberina din Roma. În plus, Popa a urmat și o mulțime de specializări, dintre care unele la Academia de Poliție din Eistet, Germania și la Budapesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.