ACTUALITATE 5 octombrie 2010

Noile măsurători au lăsat surplus de teren la Ozun

de Monica Vrânceanu | 55 vizualizări
Acolo unde au pierdut, oamenii vor primi completări din surplusul de terenuri la Lisnău Comuna Ozun, prima localitate covăsneană care a finalizat remăsurarea terenurilor pentru retrocedări, are acum unele probleme legate de amplasamente, existând oameni care sunt nemulțumiți de noua rânduială. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că cele mai multe nemulțumiri sunt legate de faptul că unii oameni, după primele retrocedări, au investit în terenuri - mai ales în sensul de îmbunătățire a solului cu diverse

Acolo unde au pierdut, oamenii vor primi completări din surplusul de terenuri la Lisnău

Comuna Ozun, prima localitate covăsneană care a finalizat remăsurarea terenurilor pentru retrocedări, are acum unele probleme legate de amplasamente, existând oameni care sunt nemulțumiți de noua rânduială.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că cele mai multe nemulțumiri sunt legate de faptul că unii oameni, după primele retrocedări, au investit în terenuri - mai ales în sensul de îmbunătățire a solului cu diverse îngrășăminte. După ce Primăria a efectuat noi măsurători, unele parcele au fost „decalate”, astfel încât au trecut la alți proprietari.

„Este de apreciat că la Ozun s-au refăcut măsurătorile, cum s-ar spune „ca la carte”. După acestea, au rămas câteva zeci de hectare libere, ceea ce înseamnă că în trecut s-a mai greșit, unii au primit în plus, din cauza măsurătorilor eronate. Am participat la o ședință la Ozun și s-a clarificat faptul că acolo unde au pierdut pe de-o parte, oamenii vor primi pe de altă parte completări din surplusul de terenuri la Lisnău”, a explicat Gyorgy Ervin.

Exemplu pentru tot judeţul

Prefectul a subliniat că noile măsurători de la Ozun sunt un exemplu pentru tot județul, apreciind că fiecare primar ar fi putut face așa ceva, dacă ar fi avut voință, pentru a exista corectitudine incontestabilă în punerile în posesie pe terenurile revendicate.

Comuna Ozun este prima din judeţ care a finalizat, în urmă cu un an, remăsurarea terenurilor revendicate. În octombrie 2009, Ozunul anunța finalizarea întregii documentații a remăsurătorilor pentru un sat întreg, iar de atunci acest proces a continuat, ajungându-se foarte aproape de final. Noile măsurători au anulat vechea procedură a „măsurii la picior”, bazându-se pe delimitare și identificare prin tehnologie GPS. Exemplul comunei Ozun a fost urmat și de comune precum Bățani sau Aita Mare, aici procesul recalculărilor continuând.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.