ACTUALITATE 11 noiembrie 2021

Noiembrie, „Luna Internațională a Conștientizării Cancerului de prostată”

de Covasna Media | 1012 vizualizări

Se oferă gratuit 40 de vouchere pentru analize, consult și ecografie 

Campania de evaluare a incidenței cancerului de prostată organizată de Asociația ALMA (Asociația pentru Ajutor, Luptă, Motivare și Asistență în afectiuni grave) și Centrul Medical Pro Vitam Sfântu Gheorghe este dedicată conştientizării și prevenţiei acestei afecțiuni.

După cancerul pulmonar şi cel colorectal, cancerul de prostată este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor. Creșterea speranței de viață și a calității vieții sunt strâns legate de prevenție și de aflarea din timp a diagnosticului. O comunicare corectă și o bună informare pot ajuta mult pacienții pentru a descoperi precoce boala, astfel încât diagnosticarea și tratamentul să se facă din timp. 

Spre deosebire de alte tipuri de afecțiuni oncologice, cancerul de prostată de multe ori crește foarte încet. Societatea Americană de Cancer recomandă un test de sânge PSA și tușeul rectal anual, începând de la vârsta de 50 de ani. Bărbații cu risc ridicat ar trebui să înceapă testarea la vârsta de 45 de ani. Bărbații cu risc ridicat includ și bărbații care au o rudă apropiată, tată, frate sau copil diagnosticat cu cancer de prostată, înainte de vârsta de 65 de ani”, spune dr. Alexandru Constantina, medic specialist urolog.

Cu ocazia acestui eveniment, împreună cu CLINICA PROVITAM din Sfântu Gheorghe, ALMA va oferi GRATUIT 40 de vouchere care vor însuma pentru fiecare beneficiar: 

  • Analize medicale – testare nivel PSA și PSA FREE - markerul tumoral specific acestei patologii;
  • Consult de specialitate medic urolog; 
  • Ecografie de prostată. 

În urma campaniei de screening de cancer de sân realizată alături de CLINICA PROVITAM  în luna octombrie, considerăm că este nu doar echitabil, ci absolut necesar să dedicăm luna aceasta o campanie de evaluare și a stării de sănătate a populației masculine din comunitatea covăsneană. Apreciem foarte mult faptul că am găsit în CLINICA PROVITAM un partener profesionist, dedicat pacientului, lucruri care ne ajută foarte mult să derulăm proiecte de succes”, a transmis și Alina Botezatu, președinte Asociația ALMA. 

Echipa de medici – specialitatea urologie- implicată in campanie:

Dr. Albert Claudiu, medic primar urolog;

Dr. Mihnea Mureșan, medic primar urolog;

Dr. Alexandru Constantina, medic specialist urolog. 

Mulțumim și pe această cale echipei de medici și colegilor pentru implicarea în acest proiect!

În programul de evaluare se pot înscrie domni cu vârsta + 45 ani, care să nu aibă o afecțiune confirmată a prostatei, să nu se afle sub tratament cronic pentru aceasta și care în 2021 nu au făcut ecografie pentru prostată și/ sau PSA.

Perioada de desfășurare: 10 noiembrie -10 decembrie 2021. 

Programare la numerele  de telefon: 0267.312.919 sau 0728.114.900, în limita locurilor disponibile. 

Mulțumim tuturor pentru dedicare, sprijin și ajutor!

(Sursa: Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.