ACTUALITATE 31 august 2010

Noi locuri de muncă în plină criză

de Monica Vrânceanu | 150 vizualizări
Fabricile de confecții din județ vor să angajeze aproximativ 120 de persoane, după ce comenzile din partea partenerilor externi au crescut semnificativ în ultima perioadă Rata șomajului în județul Covasna a scăzut în luna august cu 0,08% față de luna iulie, de la 11,33% la 11,25%, în același timp scăzând și șomajul feminin. Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) apreciază că rata șomajului este în continuare una mare, fapt explicabil că de la începutul anului și până acum au renunțat la activitate aproximativ 400 de agenți economici, în vreme ce aproximativ 4000

Fabricile de confecții din județ vor să angajeze aproximativ 120 de persoane, după ce comenzile din partea partenerilor externi au crescut semnificativ în ultima perioadă

Rata șomajului în județul Covasna a scăzut în luna august cu 0,08% față de luna iulie, de la 11,33% la 11,25%, în același timp scăzând și șomajul feminin.

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) apreciază că rata șomajului este în continuare una mare, fapt explicabil că de la începutul anului și până acum au renunțat la activitate aproximativ 400 de agenți economici, în vreme ce aproximativ 4000 de oameni nu se mai regăsesc în calitatea de salariați.

”Avem în prezent 3600 de șomeri în plată, însă pe lângă aceștia mai avem 6800 de șomeri fără plată”, a explicat directorul AJOFM, Kelemen Tibor.

Acesta a anunțat că există totuși și vești bune, în sensul că mai multe fabrici de confecții, alături de Camera de Comerț și Industrie (CCI), doresc să organizeze burse de muncă speciale în Târgu Secuiesc și Baraolt, la începutul lunii viitoare.

Potrivit unui comunicat de presă al CCI, fabricile de confecții din județ vor să angajeze aproximativ 120 de persoane, după ce comenzile din partea partenerilor externi au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Oferta de locuri de muncă este făcută de grupul de fabrici de confecţii cu capital german avându-l ca acţionar majoritar pe dr. Bock Dietrich, care alături de asociaţii săi, fabricile TTC din Sfântu Gheorghe, Platanus din Baraolt şi RHM din Estelnic, vrea să angajeze 120 de persoane din care 60 la Sfântu Gheorghe.

“Noile angajări sunt posibile ca urmare a creşterii comenzilor de la partenerii externi, precum şi bunului start realizat de brandul propriu - pantalonii “Valley of trousers”. Împreună cu fabrica RGT, la care sunt asociaţi şi Djavad Taghavi şi Mohammad Karamati, cele patru fabrici cu capital german oferă în prezent, în judeţ, 1400 de locuri de muncă, la care se vor adăuga încă 120”, susține CCI.

Noi locuri de muncă vor fi oferite și de firma Valkes din Sfântu Gheorghe, care intenționează să angajeze aproximativ  75 de persoane pentru linia de montaj cabluri electrice pentru autoturisme japoneze, conform directorului de resurse umane al companiei, Kese Zsuzsa.

O altă companie, Eldon Prejmer, având sediul în Parcul industrial dezvoltat de spanioli, anunţă şi ea noi angajări, circa 15-20 de locuri de muncă. Compania caută muncitori calificaţi, cu experienţă în prelucrarea metalelor - operatori CNC, reglori, ajustori, stivuitorişti, precum și muncitori necalificaţi.

”Aşadar, relansarea economică din occident a început a fi resimţită şi în firmele care lucrează pentru vest şi orient, cum ar fi cele mai-sus menţionate, iar cele peste 210 locuri de muncă nou oferite se speră că vor fi intens solicitate, atât de şomeri cât şi de cei care au locuri de muncă, în ideea cheltuielilor casnice sporite care se anunţă în familii la orizontul venirii iernii şi, nu în ultimă instanţă, datorită convingerii că aceste firme se adresează unor beneficiari care au trecut cu bine de criză, reprezintând o garanţie a continuităţii comenzilor, de consolidare pe piaţa externă. Cu alte cuvinte, ar fi vorba de locuri de muncă ce oferă un plus de siguranţă pentru perioada următoare”, apreciază CCI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 31 august 2010
"...ar fi vorba de locuri de muncă ce oferă un plus de siguranţă pentru perioada următoare”, apreciază CCI Covasna." Sa speram sa aveti dreptate dl. Rosner.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.