ACTUALITATE 4 martie 2013

Muzeul Cinegetic va fi deschis în luna mai

de Székely Emőke | 251 vizualizări

Muzeul urmează a fi deschis în Casa „Bene” din Sfântu Gheorghe

„În proporție de 90% trofeele au ajuns deja la Sfântu Gheorghe, iar un grup de specialiști din Ungaria lucrează la amenajarea acestora. Am primit trofee din Spania și București, iar domnul Sárkány Árpád ne-a donat colecția lui de trofee de vânătoare” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

Patronul firmei de turism cinegetic Abies Hunting, Sárkány Árpád, va face o donaţie în valoare totală de aproape 100.000 de euro constând în mai multe trofee şi animale sălbatice împăiate care au fost vânate în judeţul Covasna ori în alte judeţe ale ţării. Această donație reprezintă în jur de 60-70% din patrimoniul viitorului muzeu. Pe lângă aceste exponate, muzeul va avea și o parte interactivă, cei interesați vor putea vedea pe ecrane touch screen informații despre speciile de animale din această zonă, iar la subsolul clădirii va fi amenajat un bârlog de urs. De asemenea, va fi amenajată și o cameră africană, unde vor fi amplasate trofee ale unor animale exotice.

Exponatele vor putea fi admirate în luna mai, iar muzeul urmează a fi deschis în Casa „Bene” din Sfântu Gheorghe. Pentru renovarea acestei clădiri și pentru amenajarea muzeului cinegetic Primăria Sfântu Gheorghe a câștigat un proiect în valoare de 524.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.