ACTUALITATE 28 octombrie 2012

Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe va fi inaugurat primăvara viitoare

de Agerpres | 350 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a primit un sprijin financiar în valoare de cinci milioane de forinţi din partea Fundaţiei Bethlen Gábor din Ungaria pentru amenajarea interioară a viitorului muzeu cinegetic din municipiu.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat vineri că autorităţile locale vor completa această sumă şi vor cumpăra mobilierul şi celelalte obiecte necesare dotării interioare a muzeului. Acesta va funcţiona într-o clădire monument istoric din centrul municipiului reabilitată printr-un proiect finanţat din fonduri europene şi va fi deschis primăvara viitoare.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au reluat apelul către cetăţeni pentru a contribui, în măsura posibilităţilor, la completarea colecţiei acestui muzeu, menţionând că sunt interesate atât de trofee, arme şi echipamente de vânătoare, cât şi de documente şi fotografii. Obiectele sunt acceptate atât cu titlu de donaţie, cât şi sub formă de împrumut.

Mai mulţi vânători din judeţ şi-au manifestat deja disponibilitatea de a oferi gratuit trofee pentru constituirea colecţiei acestui muzeu ce va avea ca scop promovarea potenţialului natural şi turistic al judeţului Covasna. Printre aceştia se numără şi patronul firmei de turism cinegetic Abies Hunting, Sárkány Árpád, care va face o donaţie în valoare totală de aproape 100.000 de euro, constând în mai multe trofee şi animale sălbatice împăiate care au fost vânate în judeţul Covasna ori în alte judeţe ale ţării.

Sárkány Árpád a declarat că muzeul va avea şi un rol educativ, deoarece îşi propune să prezinte într-un mod interactiv informaţii despre animalele care vieţuiesc în această zonă cu scopul de a dezvolta interesul şi dragostea publicului, în special a copiilor, pentru necuvântătoare, dar şi pentru natură, în general.

Sárkány a ţinut să menţioneze că judeţul Covasna este unul dintre cele mai bogate din ţară în vânat mare, aici fiind capturate de-a lungul timpului o serie de trofee extrem de valoroase. Spre exemplu, la Comandău a fost vânat cu ani în urmă unul dintre cei mai mari urşi bruni din lume, iar anul trecut a fost doborât un cerb de aproximativ 14-15 ani, cotat de specialişti cu 263 de puncte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.