ACTUALITATE 1 mai 2024

Motocicliștii se pregătesc de o nouă paradă pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1579 vizualizări

Pasionații de motociclete își dau întâlnire sâmbătă, 4 mai, de la ora 10:30, la Sfântu Gheorghe. Parcarea fostului Hotel Bodoc devine, astfel, pentru a opta oară, locul de întâlnire al posesorilor de motoare, dar și al celor care vin să le admire. Ca în fiecare an, acțiunea va fi marcată de o defilare prin oraș a tuturor participanților. Aceștia vor transmite și un un mesaj important despre siguranța în trafic.

Într-un spectacol de culoare și sunet, motocicliștii din Sfântu Gheorghe și din împrejurimi se vor aduna pentru a împărtăși pasiunea lor comună. Toți sunt bineveniți să se alăture și să admire motocicletele expuse la întâlnire.

Dar mai mult decât un spectacol pentru ochi, această întâlnire va avea și un mesaj important: siguranța în trafic. Motocicliștii, șoferii și pietonii vor fi încurajați să fie mai atenți și mai respectuoși unii față de alții.

„Este un eveniment cu tradiție. Anul trecut au fost vreo 160 de motociclete. Polițiștii ne vor vorbi despre câteva legi privind circulația rutieră pe drumurile publice, care se tot schimbă. Se va ține și un curs de prim ajutor. Totul depinde de vreme. Sperăm să nu plouă. Dar și dacă va ploua, tot la 12:00 pornim în marș. Îi așteptăm pe toți doritorii să ni se alăture”, ne-a spus Szánthó Zoltán, reprezentantul asociației „Free Adventurer Bikers”.

Evenimentul va fi marcat de o defilare prin oraș a tuturor participanților, de la ora 12:00. Motocicliștii se vor îndrepta spre Casa Írisz, de pe strada Lăcrămioarei.

„Rugăm toți participanții să respecte regulile de circulație în timpul paradei (și nu numai) și să circule în mod civilizat, astfel încât să putem organiza parada și în viitor”, mai transmit organizatorii.

Anul trecut, evenimentul s-a ținut pe data de 6 mai. Mesajul întrunirii de atunci a căpătat o altă conotație după ce, pe parcursul aceleiași zile, a avut loc un accident la Bixad, în care un motociclist și-a pierdut viața.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.