ACTUALITATE 19 decembrie 2016

Moş Crăciun a lăsat circa 400 de cadouri duminică la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1643 vizualizări

În afară de daruri, acesta a mai adus şi un festival de colinde de succes, dar şi două veşti bune din partea autorităţilor locale

Pe lângă zăpadă, cozonaci, decoraţiuni şi curăţenia generală, cele care dau startul sărbătorilor de iarnă sunt şi festivalurile de colinde. De 26 de ani, „Crăciunul la români” nu a lipsit de pe scena Căminului Cultural din Sita Buzăului. În acest an, duminică, 18 decembrie, circa 120 de copii, veniţi de la toate şcolile generale din zona Buzaielor, dar şi corul „Plai întorsurean”, corul „Pădurenii” din Barcani, grupul vocal „Siteanca”, dar şi Ansamblul „Brâuleţul”, precum şi publicul prezent în număr mare la eveniment, au făcut ca festivalul să rămână în memoria colectivă ca fiind un real succes.

Invitatul special al evenimentului a fost însuşi Moş Crăciun. Cu ajutorul reprezentanţilor de la Primăria şi Consiliul Local din Sita Buzăului, bătrânelul a împărţit cadouri la circa 400 de copii care au fost prezenţi la spectacol, atât în rândul colindătorilor, cât şi în cel al spectatorilor.

„Ediţia a 26-a a fost o reuşită. Au participat la festival copii de la toate cele patru structuri şcolare din Sita Buzăului (Sita, Ciumernic, Zăbrătău şi Bobocea), dar şi de la şcolile din Barcani şi Întorsura Buzăului. Surprinzători au fost în egală măsură şi colindătorii adulţi. Le mulţumesc pe această cale şi grupului vocal „Siteanca”, „Brâuleţului”, corului „Plai Întorsurean” şi corului „Pădurenii” din Barcani. Pot să spun că au făcut un adevărat spectacol. Sunt bucuros pentru că alături de noi au fost şi preoţii de la toate parohiile din Sita Buzăului şi le mulţumesc pentru asta! Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc membrilor Consiliului Local, care au fost alături de noi şi împreună l-am adus pe Moş Crăciun, care a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la festival. Au fost împărţite aproape 400 de cadouri”, ne-a declarat primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, care ne-a mai spus că de la an la an valoarea evenimentului creşte. „Grupul vocal „Siteanca” era pe cale de dispariţie acum trei, patru luni. Când am văzut că s-au alăturat şi fete tinere, am rămas plăcut impresionat. Chiar mă bucur”, ne-a mai spus Nicolae Stoica.

De aceeaşi părere, că evenimentul a fost unul pe cinste, este şi solista de muzică populară Ana Maria Popica, prezentă pe scena Căminului alături de „Plai întorsurean” şi „Brâuleţul”. „A fost extraordinar, ca de fiecare dată! Faptul că sala a fost plină este o dovadă că acest spectacol de Crăciun este unul aşteptat atât de copii, cât şi de comunitate. Un spectacol minunat, organizat şi variat. Colinde frumoase, copii voioşi şi talentaţi. Tradiția de Crăciun a fost foarte bine redată! Chiar am simţit prin această seară că se apropie Crăciunul. Se putea observa bucuria pe chipul tuturor copiilor şi a celor prezenţi şi cred că ăsta a fost cel mai frumos lucru!”, ne-a spus aceasta.

Potrivit directorului Căminului Cultural din Sita Buzăului, Ovidiu Olteanu, expoziţia şi atelierul de pictură cu tema „Naşterea Domnului”, desfăşurate în incinta Căminului pe durata festivalului de colinde, la care au participat câte doi elevi de la fiecare şcoală prezentă, au avut de asemenea succes în rândul participanţilor.

Asociaţie culturală pentru finanţarea de proiecte în Sita Buzăului

Printre veştile bune de care aminteam în subtitlul articolului se numără şi faptul că edilul din Sita Buzăului şi-a anunţat public intenţia de a înfiinţa o asociaţie care să ajute la finanţarea a cât mai multe activităţi prin care să se promoveze cultura.

„Intenţionez să fac o asociaţie culturală prin care să sprijinim cu toate forţele toate activităţile de acest tip din Sita Buzăului. Pentru anul viitor vreau să avem această asociaţie. O să fac o dezbatere publică să vedem ce nume îi dăm, iar apoi o să avem mai multe departamente: de teatru, de pictură, sculptură şi aşa mai departe”, ne-a dezvăluit primarul.

Inaugurarea Căminului Cultural din satul Zăbrătău

Mai mult, tot de la primarul Nicolae Stoica am aflat că prima săptămână a anului 2017 aduce o altă veste bună pentru locuitorii satului Zăbrătău şi nu numai. În 7 ianuarie, de sărbătoarea Sfântului Ioan, de la ora 18, autorităţile locale vor organiza un spectacol şi un bal prin care vor marca inaugurarea Căminului Cultural Zăbrătău.

„Avem un nou Cămin. O să facem un spectacol cu copiii din comună, urmat de un bal. Intrarea este liberă. Îi aştept cu drag pe toţi cetăţenii. (...) Până atunci, tuturor cetăţenilor din Sita, din ţara Buzaielor, dar şi cititorilor ziarului „Observatorul de Covasna” le transmit sincere urări de sănătate, „La mulţi ani!” şi să li se împlinească tot ce îşi doresc pentru noul an”, a transmis primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.