ACTUALITATE 16 septembrie 2013

Modernizarea Bibliotecii Județene, îngreunată de întârzierea banilor

de Monica Vrânceanu | 128 vizualizări

Lucrările de reabilitare și modernizare de la Biblioteca Județeană Bod Péter din Sfântu Gheorghe vor fi finalizate cu întârziere, urmare a faptului că alocarea sumelor necesare se face, la rândul său, cu întârziere. În plus, conducerea instituției dorește să realizeze fiecare lucrare propusă întocmai cum prevede proiectul, ceea ce înseamnă că nu se pot face concesii la bani, astfel că probabil termenul inițial va fi depășit.

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, ne-a declarat că în prezent se lucrează la finalizarea lucrărilor începute în 2012 și care prevedeau modernizarea aripii administrative.

„Pentru modernizarea acestei părți din clădirea Bibliotecii am avut anul trecut un million de lei la dispoziție. Practic, am amenajat un depozit subteran cu o capacitate de 25.000 de volume, la parter birouri, la etaj reamenajarea fostelor birouri iar la mansardă am amenajat o sală multifuncțională și o cameră pentru oaspeți. În acest an am primit doar 200.000 de lei, o sumă prea mică pentru a deschide un nou front de lucru. Planul prevedea deschiderea lucrărilor pentru partea sudică a clădirii, însă nu am putut face asta fără a avea siguranța unor sume care să ne permită să lucrăm”, a explicat Szonda Szabolcs, adăugând că în clădire se montează acum și un lift.

Modernizarea Bibliotecii Județene a fost inițiată anul trecut, iar potrivit planurilor, secțiile pentru copii și adulți vor face rocadă, în vreme ce gangul din corpul din stânga al imobilului va fi deschis iar aici va fi amenajată o cafenea. În plus, se va lucra și la treptele și intrarea din spate ale clădirii, unde se va monta un perete din sticlă. Proiectul de refacere a clădirii Bibliotecii, construită în 1832, prevede o investiție totală de un milion de euro prin Ministerul Culturii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.