ACTUALITATE 1 decembrie 2014

Miting pro-autonomie cu doar câteva sute de participanți

de Székely Emőke | 123 vizualizări

Cu toate că se așteptau la 2.000 de participanți, doar câteva sute de oameni s-au adunat sâmbătă în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe la mitingul pro-autonomie organizat de Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna.

Participanții au venit atât din județ, cât și din Harghita. Aceștia au scandat „Ținutul Secuiesc nu este România”, „Piară Trianonul” și „Autonomie”, și au purtat pancarte cu mesaje precum „Autonomia Ținutului Secuiesc – Promisiune nerespectată din 1918”, „Regiunile nu s-au inventat la București, ele există”, „Transilvanie liberă – Ţinut Secuiesc autonom”, „Drepturi colective minorităţii maghiare”, iar pe scena amplasată în Piață a fost pus un banner cu articolul 3 din Declaraţia de la Alba Iulia din 1918 – „Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare! Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său”.

Președintele PCM, Bíró Zsolt, a citit în limba română și maghiară o petiție adoptată sâmbătă dimineață de primarii, consilierii locali și cei județeni ai PCM din toată Transilvania, petiție pe care i-au adresat-o premierului Victor Ponta, și în care cer respectarea Rezoluției de la Alba Iulia, și anume autonomia Ținutului Secuiesc.

La evenimentul de sâmbătă nu au participat membri ai UDMR, mai mulți lideri ai partidului spunând că data, cu doar două zile înainte de Ziua Națională a României, este inoportună. Mitingul a durat în jur de o oră și nu au avut loc incidente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Asociatia ProCovasna, 2 decembrie 2014
o gloata de inadaptati care nu reusesc sa se desparta de trecut si sa priveasca catre viitor....mustaciosi, barbosi, grosolani, imbracati fara gust, ..pentru ei parca timpul a stat pe loc....Personal, citeste integral
oau, 2 decembrie 2014
Tinutul uitat de timp, au ramas ancorati in trecut.
Marius, 2 decembrie 2014
Urat din partea lor ca sau gandit sa organizeze mitingul chiar in preajma Zilei Nationale. La fel si gestul de a arbora steaguri de doliu la Tg Secuiesc. Dar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.