ACTUALITATE 26 februarie 2017

Mirela Bucur a renunţat la mandatul de consilier local

de Iulia Drăghici - Taraș | 2340 vizualizări

Regizoarea şi actriţa Teatrului „Andrei Mureşanu”, Mirela Bucur, şi-a înaintat la începutul lunii februarie demisia din Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, iar joi, 23 februarie, în şedinţa ordinară, s-a adoptat hotărârea încetării mandatului.

„Am intrat în politică datorită convingerilor de dreapta și datorită acțiunilor pro-comunitate pe care liderul PNL de atunci le iniția. Erau lucruri bune și frumoase la care și instituția unde lucrez participa. Nu mi-am dorit niciodată funcții politice în cadrul organizației locale. S-a întâmplat ca cel clasat pe primul loc pe lista consilierilor să își dea demisia și așa am fost eu numită. Este o responsabilitate foarte mare. În CL se dezbat și decid lucruri care pot afecta pozitiv sau negativ întreaga comunitate. Din păcate, prezența redusă a consilierilor români nu poate influența prea mult votul. Și așa s-a ajuns și la desființarea unei şcoli, chiar dacă noi ne-am opus. Hotărârea mea de a demisiona era luată dinainte de această întâmplare. Acest fapt nu a făcut decât să întărească hotărârea luată. Un consilier local trebuie să stea uneori și noaptea să studieze documentația hotărârilor ce se supun dezbaterii în ședințele ordinare și prea desele extraordinare. Nu sunt remunerați pentru acest lucru decât simbolic. Convingerea mea este că numai pensionarii pot face acest lucru temeinic și responsabil. Este o muncă voluntară cu răspundere penală și civilă. Munca mea la teatru este tot în folosul comunităţii. Spectacolele regizate sau jucate de mine au fost cunoscute în comunitate de-a lungul anilor. Sunt în Sfântu Gheorghe de 22 de ani. Aici mi-am întemeiat familia şi mi-am crescut copiii. Iubesc acest oraş şi oamenii lui. Am învăţat multe despre viaţă de la prietenii mei maghiari şi români. De altfel, copiii mei au studiat şi în maghiară şi în română şi încă mai fac acest lucru. Deschiderea mea pacifistă între cele două etnii nu a fost întotdeauna pe placul politicienilor separatişti, din păcate. Am decis să mă retrag discret lăsând în urmă politica locală mult prea alambicată în interesele ei şi să îmi văd de ceea ce m-a făcut fericită întotdeauna: teatrul. Pentru cei care nu ştiu, TAM este singura instituţie de cultură ce deserveşte două judeţe din zona secuiască şi face cu succes acest lucru”, ne-a declarat Mirela Bucur.

Fostul consilier Mirela Bucur a intrat în Consiliul Local în iunie anul trecut, după ce candidatul din partea PNL pentru funcţia de primar, Mădălin Guruianu, s-a retras, de asemenea, din administraţia locală.

Un nou consilier validat

În aceeaşi şedinţă de joi a depus jurământul pentru a ocupa funcţia de consilier declarată vacantă următorul candidat la alegerile locale din lista Partidului Naţional Liberal filiala Sfântu Gheorghe, Ion Gheorghe.

„Pe durata exercitării mandatului de consilier, domnul Gheorghe Ion îşi va desfăşura activitatea în Comisia pentru sănătate, protecţie socială şi culte, respectiv Comisia pentru învăţământ, cultură şi ştiinţă a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe”, mai arată Hotărârea de validare a mandatului noului consilier.

Mirela Bucur rămâne în viaţa publică prin intermediul teatrului

Aşa cum a precizat şi anterior, Mirela Bucur rămâne în viaţa publică prin intermediul spectacolelor pe care le pregăteşte la Teatrul „Andrei Mureşanu”.

„Avem în pregătire noi spectacole absolut speciale. Aştept întâlnirea cu publicul în muzicalul Leul Ra, unde joc de data aceasta. În luna mai voi regiza un alt spectacol de muzică, imagine şi dans. Despre Querer veţi afla mai multe în luna mai. Aştept cu emoţie de fiecare dată întâlnirea cu spectatorii mei. Ca regizor îmi propun să lucrez şi în alte teatre şi în afara muncii cu profesionişti, voi dedica o parte din timpul meu lucrului cu elevii”, a mai precizat aceasta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.