ACTUALITATE 1 decembrie 2014

Mii de persoane au participat la aprinderea primei lumânări de Advent

de Székely Emőke | 114 vizualizări

Sfântu Gheorghe s-a îmbrăcat duminică în haine de sărbătoare, când în oraș au fost aprinse luminițele de Crăciun. Păstrând o tradiție de 5 ani, primarul Antal Árpád a aprins prima lumânare a coroniței de Advent amplasată în centrul orașului, după care oricine a putut lua lumină de la această primă lumânare. Evenimentul festiv se bucură de interes în rândul oamenilor de toate vârstele, iar zăpada căzută în oraș la sfârșitul săptămânii a făcut ca cei prezenți să fie pătrunși de spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe scenă au urcat mai multe coruri de copii și tineri care au interpretat cântece de sezon, iar primarul Antal Árpád le-a urat sărbători fericite celor prezenți și i-a îndemnat ca în această perioadă să fie mai atenți unii cu ceilalți.

„Consider că în această perioadă a anului trebuie să fim mai atenți la cei cu care suntem împreună, la cei pentru care avem poate puțin timp în timpul anului, la familie, copii, părinți și bunici. Am convingerea că Adventul și Crăciunul au ca esență iubirea între oameni, iar noi ne exprimăm această iubire prin faptul că ne întâlnim și aprindem prima lumânare de Advent. Lumina acestei lumânări arată drumul pe care vrem să îl urmăm ca și comunitate, iar acest drum este drumul iubirii. Iubire față de pământul natal, iubire față de orașul nostru, față de familie” – a spus în discursul său primarul Antal Árpád.

Tot duminică au fost aprinse luminițele de Crăciun în oraș. Anul acesta municipalitate a folosit instalațiile vechi pe care le-a recondiționat. La Sfântu Gheorghe va fi organizat și un târg de Crăciun, în perioada 18-24 decembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.