Medici ieşiţi la pensie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, omagiaţi de Consiliul Judeţean
Mai mulţi medici pensionaţi recent, care şi-au desfăşurat activitatea profesională timp de ani de zile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, au fost felicitaţi, joi, de către conducerea Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul unei festivităţi organizate în deschiderea şedinţei forului aleşilor judeţeni.
Este vorba despre dr. Antal Álmos Jenő, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Dósa Réka Anikó, medic primar dermatolog, precum şi despre dr. Albert-Nagy Éva-Ilona şi dr. Deme Judit - medici specialişti ORL.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, le-a transmis un mesaj de recunoştinţă pentru activitatea îndelungată şi implicarea profesională de care au dat dovadă şi a subliniat rolul esenţial pe care aceştia l-au avut în asigurarea actului medical de calitate în judeţul Covasna.
Medicul Deme Judit a declarat că, de-a lungul anilor, nu a privit niciodată activitatea sa ca pe o obligaţie, ci ca pe o vocaţie.
„În aceşti mulţi ani, nici nu-mi vine să-i număr, niciodată nu m-am gândit că mă duc la lucru, ci m-am trezit cu dorinţa de a ajuta, de a face ceea ce este sarcina mea. Şi niciodată nu am muncit, ci am făcut doar ceea ce am considerat că trebuie să fac, că poate ştiu cel mai bine să fac. Şi, dacă încă o dată ar trebui să-mi aleg meseria, cred că tot medic aş dori să fiu, pentru că de meseria aceasta simt ataşament şi cred că tot în Sfântu Gheorghe aş dori să rămân”, a spus Deme Judit.
Dr. Antal Álmos Jenő a declarat că această meserie nu poate fi făcută fără dăruire şi empatie şi a concluzionat că niciodată inteligenţa artificială nu va putea înlocui medicii.
„În activitatea mea profesională am avut peste 10.000 de naşteri, fără nicio mortalitate, într-un judeţ cu o populaţie destul de mică în comparaţie cu alte judeţe. M-au ajutat Dumnezeu şi cunoştinţele mele pe care le-am fructificat în folosul comunităţii noastre (...) Dacă pui greşit o faianţă pe perete, poţi să o dai jos şi să o pui din nou, dar dacă în sistemul educaţional nu primeşte copilul ce trebuie, nu se mai poate repara şi acelaşi lucru este şi cu sistemul sanitar. În activitatea medicală, cunoştinţele, ştiinţa acumulată, experienţa şi omenia nu se pot înlocui nici cu inteligenţa artificială (...) Vă daţi seama că inteligenţa artificială nu va putea niciodată să înlocuiască medicii”, a declarat dr. Antal Álmos Jenő.
Sărbătoriţii au primit, în semn de recunoştinţă, şi câte o diplomă din partea Consiliului Judeţean.
Sursa foto: arhivă, Tamás Sándor/Facebook