ACTUALITATE 26 februarie 2014

Mărțișoare cu dragoste, confecționate de copii la CNMV [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 194 vizualizări

În jur de 50 de elevi de clase primare și copii de grădiniță au participat ieri la atelierul „Îți dăruiesc un mărțișor”, care s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe.

Înarmați cu tot felul de materiale pentru confecționarea mărțișoarelor, cei mici s-au reunit în Sala de festivități a CNMV, unde atelierul a debutat cu dorința fiecăruia de a realiza cel mai frumos mărțişor. În scurt timp, sub îndrumarea învățătoarelor și a educatoarelor, mânuțele copiilor au creat mărțișoare veritabile, în care culorile vesele și ingenios combinate anunțau sărbătoarea primăverii, așa cum au înțeles-o ei, prin ochi de copii.

Mi-am dorit să fac cel mai frumos mărțișor din lume, pe care îl voi dărui mamei mele – cu culorile primăverii și zilei mamei, care mie mi se par a fi mai ales roșul și rozul”, ne-a spus Daria, elevă.

Colega acesteia, Mara, ne-a dezvăluit că mărțișoarele pe care le-a confecționat la atelier sunt mai speciale decât cele cumpărate, deoarece au fost făcute cu tot dragul; tocmai de aceea, fetița le va dărui mamei și bunicii sale, căci ele îi sunt cele mai dragi. Un băiețel de grădiniță a confecționat la rândul său trei mărțișoare, mărturisindu-ne că le va dărui pe toate mamei sale.

Atelierul a durat mai bine de o oră, timp în care cei mici și-au dezvăluit talentele creative, plecând apoi acasă cu munca lor: mărțișoare vesele și amuzante, pline de culori și, mai ales, de dragoste.

Evenimentul a fost organizat sub egida Fundației Mihai Viteazul și Muzeului Naţional al Carpaților Răsăriteni, fiind o acțiune comună a Grădiniței nr. 1 Benedek Elek, Grădiniței Csipike și câtorva dintre clasele primare din CNMV. Atelierul a fost coordonat de educatoarele Simona Manole, Mihaela Roșca, Florica Nica și Săndica Borchină, alături de învățătoarele Valeria Păcală și Doina Gheorghincă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.