ACTUALITATE 28 mai 2014

Marșul cărucioarelor la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 112 vizualizări

Marșul va porni duminică la ora 10 din Parcul Elisabeta

Asociația „Tipe-Tupa” va organiza duminică cea de-a cincea ediție a Marșului cărucioarelor, cu ocazia celei de-a opta ediții a Zilelor Sportive. Evenimentul are ca scop atragerea atenției asupra faptului că în mai multe zone ale orașului circulația cu cărucioare pentru copii este greoaie.

„Marșul va porni duminică la ora 10 din Parcul Elisabeta, de aici vom merge în spațiul verde din spatele sălii de sport municipale, unde vor avea loc diferite activități pentru copii. Distanța este de aproximativ 1,5 km și va fi efectuată în 30 de minute. Așteptăm atât părinți cu copii în cărucior, cât și părinți cu copii mai mari, care merg deja pe picioarele lor. Le-am pregătit diferite concursuri sportive sub atenta supraveghere și îndrumare a trei specialiști în materie de educație fizică” – ne-a declarat organizatoarea Szabó Enikő.

Aceasta a mai spus că anul trecut la eveniment au participat în jur de 70 de adulți și cel puțin tot atâția copii, iar atmosfera a fost una de familie.

Maria este mama unei fetițe de 5 luni. La fel ca alte tinere mame, se confruntă cu diferite obstacole când își plimbă copilul cu căruciorul. „În zonele unde se lucrează pe șosea sau trotuare este periculos să mergi cu căruciorul, mi s-a întâmplat deseori ca mașinile să treacă la doar câțiva centimetri de noi. De asemenea sunt multe trotuare în oraș pe care mai bine nu îți plimbi copilul pentru că îl scuturi. Totuși, văd și bunăvoință, de exemplu în Parcul Central au construit o rampă corespunzătoare pentru ca noi să putem urca” – ne-a declarat femeia.

O altă mamă este supărată pe bordurile înalte din oraș și spune că sunt locuri unde rampa lipsește și astfel este nevoită să ridice căruciorul ori de câte ori vrea să urce pe un trotuar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.