ACTUALITATE 12 septembrie 2013

Marius Obreja: Keresztély Irma să explice public schimbările directorilor de școli

de Monica Vrânceanu | 113 vizualizări

Senatorul PNL spune că primește tot mai multe semnale legate de nerespectarea procedurilor legale de numire în cazul celor 22 de noi directori de școli din județ

Liderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, îi solicită public șefei Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztély Irma, să explice punctual pașii urmați în schimbarea celor 22 de directori de școli din județ.

Marius Obreja a declarat joi că primește tot mai multe semnale legate de nerespectarea procedurilor legale de numire în cazul celor 22 de noi directori de școli din județ, prin urmare îi solicită lui Keresztély Irma să clarifice întreaga situație.

Doamna Keresztély ar trebui să explice public cum a făcut respectivele schimbări. Sigur, nu e obligată, acesta e un demers public, care ar trebui urmat, deoarece vorbim despre multe proceduri legale care trebuiau respectate. După 17 ani de ocupare a funcției de inspector școlar general, rezultatele ne îndreptățesc să credem că poate altcineva făcea mai multe lucruri bune în acea funcție”, a declarat Obreja.

Reprezentanții PNL Covasna au atacat schimbările de directori încă de săptămâna trecută, arătând că Keresztély nu a dat dovadă de transparență decizională în schimbarea celor 22 de directori de școli, ci a procedat fără profesionalism, și nici nu a respectat toate prevederile legale. PNL a pus atunci sub semnul întrebării câteva cazuri concrete, concluzionând că șefa IȘJ „numește discreționar directori în județ”

Mai mulți directori de instituții de învățământ din județul Covasna au fost schimbați de IȘJ, odată cu începerea noului an școlar 2013/2014. Potrivit declarațiilor oficiale ale lui Keresztély Irma, aceste schimbări au avut la bază fie pensionări și demisii ale managerilor de școli, fie identificarea unor deficiențe în activitate și actul managerial de către reprezentanții IȘJ. Keresztély Irma a mai spus că schimbările directorilor au fost făcute în urma unor îndelungi analize, respectând legea și beneficiind de transparență, pe parcursul ultimelor două luni lucrându-se intens la noua schemă. În plus, Keresztély a ținut să sublinieze că Ministerul Educației nu a mai scos de cinci ani posturile la concurs, iar contractele de management depășiseră deja cei patru ani, astfel că numirile s-au făcut pentru un an cu detașare în interes de serviciu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.