ACTUALITATE 17 mai 2012

Vineri începe Bienala de Grafică

de Székely Emőke | 51 vizualizări

A doua ediţie a evenimentului aduce la Sfântu Gheorghe artişti din 26 de ţări.

Vineri va avea loc deschiderea oficială a celei de a doua ediții a Bienalei de Grafică. De la ora 15, Spațiul Expozițional „Magma” va găzdui vernisajul expoziției artistului Fürjesi Csaba, câștigătorul marelui premiu la ediția trecută. Deschiderea propriu-zisă a ediției din acest an va avea loc vineri la ora 17, când cele 270 de lucrări ale artiștilor din 26 de țări vor fi expuse la Galeria „Gyárfás Jenő” din Sfântu Gheorghe. Decernarea premiilor va avea loc tot vineri, la ora 18 în Sala Mare a Teatrului.

Bienala a fost inițiată în 2010 de către Consiliul Județean Harghita, Consiliul Județean Covasna, Centrul Cultural și de Arte Lăzarea și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna cu scopul de a promova și de a sprijini grafica contemporană și grafica din regiunea noastră, precum și de a oferi posibilitatea artiștilor plastici de a se prezenta în fața publicului larg.

Premiul cel mare al Bienalei este oferit de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, este în valoare de 2.000 euro, iar județele Harghita, Covasna și Mureș mai oferă câte un premiu în valoare de 1.000 euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.