ACTUALITATE 8 ianuarie 2013

Mai puţine nereguli la carnea de sărbători

de Székely Emőke | 63 vizualizări

Mai puţine nereguli la carnea de sărbătoriÎn perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna au intensificat controalele în special la comercianții care vindeau produse de sezon (carne și preparate din carne). Potrivit directorului instituției, Sikó-Barabási Sándor, cele mai multe nereguli au fost găsite la micii comercianți.

Inspectorii DSVSA au controlat aproape 300 de unități, iar neregulile depistate au fost mai puține față de anii trecuți. Au fost aplicate trei amenzi a câte 2.000 de lei fiecare și patru amenzi mai mici acelor comercianți care au pus în vânzare produse cu termenul de valabilitate expirat, carne dezghețată, apoi recongelată sau a cărei proveniență nu putea fi justificată.

„Inspectorii DSVSA au confiscat în jur de 400 de kilograme de produse, iar în aceste cazuri au fost aplicate și amenzi. În cazul în care comercianții au observat din timp că termenul de valabilitate al produselor a expirat și le-au retras de pe rafturi, nu au primit amendă” – spune Sikó-Barabási Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.