ACTUALITATE 25 august 2010

Mai multe avize de construcţii pe timp de criză

de Monica Vrânceanu | 56 vizualizări
În Covasna au fost eliberate cu 17% mai multe avize de construcţii faţă de anul trecut Potrivit unei statistici a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, în judeţul nostru au fost eliberate cu 17% mai multe autorizaţii de construcţii în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din datele CCI, au fost eliberate în judeţul Covasna 142 de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale - cu 2% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Covasna au fost eliberate cu 17% mai multe avize de construcţii faţă de anul trecut

Potrivit unei statistici a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, în judeţul nostru au fost eliberate cu 17% mai multe autorizaţii de construcţii în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din datele CCI, au fost eliberate în judeţul Covasna 142 de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale - cu 2% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, CCI arată că în evidenţele Inspectoratului Judeţean pentru Construcţii există 446 de avize pentru construcţii, eliberate în prima jumătate a acestui an, ceea ce reprezintă o situaţie pozitivă. La nivelul judeţului Covasna s-a înregistrat o creştere de 17% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Aceste date relevă că la Sf. Gheorghe au fost eliberate 215 avize - creştere de 40,5%, la Tg. Secuiesc 81 - creştere de 62%, la Covasna 30 - creştere de peste 15%, iar la Întorsura Buzăului 16 - creştere de 23%.

Avizele eliberate la nivelul Consiliului Judeţean pentru mediul rural se totalizează la 94, înregistrând o scădere de 30% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009.

“Trendul ascendent la acest indicator, în exclusivitate în mediul urban, este excepţia ce confirmă regula crizei, criză care se manifestă însă semnificativ în acest domeniu al construcţiilor în mediul rural. Desigur, procentul de 30% este amendat de construcţiile care se fac fără autorizaţii, construcţii care au în mediul rural, în continuare, o cotă semnificativă”, atenţionează preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.