ACTUALITATE 11 aprilie 2016

Mădălin Guruianu, primul PNL-ist din ţară care şi-a depus candidatura

de Iulia Drăghici - Taraș | 1120 vizualizări

PNL-istul Mădălin Guruianu și-a depus luni în mod oficial candidatura pentru postul de primar al orașului Sfântu Gheorghe, în prezența deputatului Andrea Paul și a președinteluI Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

„După informaţiile pe care le avem, Mădălin Guruianu este primul PNL-ist din ţară care şi-a depus dosarul pentru candidatură. (...) Judeţele Covasna şi Harghita sunt foarte importante pentru PNL, iar acest lucru este dovedit: voturile din aceste două judeţe au dat câştigători la nivel naţional la preşedinţia ţării, şi nu o dată, de două ori”, a spus deputaul Andreea Paul.

Mădălin Guruianu a precizat că ţinta lui este postul de viceprimar al oraşului Sfântu Gheorghe: „Candidaturile liberarilor din Sfântu Gheorghe sunt nişte candidaturi care merg pe ideea de normalitate, pe buna înţelegere între români şi maghiari. (...) Eu sunt realist. Trăiesc de aproape 15 ani în acest oraş şi ştiu că un candidat de la UDMR o să câştige funcţia de primar, dar îmi doresc foarte mult să transmitem un mesaj de normalitate. Încercăm să facem în aşa fel încât lumea să nu mai perceapă lucrurile etnic”.

„Eu îmi doresc ca Mădălin Guruianu, colegul nostru, să iasă primar al Municipiului Sfântu Gheorghe. Cred că de fapt asta ar trebui să însemne scurgerea a 26 de ani: să câştige proiectul cel mai bun şi nu etnia”, a spus preşedintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Atât în cadrul conferinţei de presă, cât şi la evenimentul de prezentare a candidaţilor PNL pentru judeţele Covasna şi Harghita, deputatul Andreea Paul a explicat care sunt cele mai importante probleme de ordin economic cu care se confruntă aceste două judeţe: „Din punct de vedere economic, pentru că sunt economist, vreau să trag câteva semnale de alarmă pentru aceste judeţe. În primul rând, unul dintre semnalele care arată că sunt multe lucruri de făcut aici este nivelul salariului mediu din judeţ, care este mai mic decât media naţională cu 400 - 500 de lei. Nu înţeleg de ce după un sfert de veac acest judeţ nu reprezintă o atracţie pentru investiţii, fie autohtone, fie străine! (...) Cine este de vină? Răspunsul ţine de doi factori: calitatea administraţiei publice locale şi infrastructura. Nu avem cum să stăm liniştiţi când în ultimii zece ani s-a reuşit „performanţa” de a construi sub 30 de kilometri de drumuri publice”, a spus Andreea Paul, care a mai subliniat: „În cele două judeţe, Covasna şi Harghita, rata mortalităţii la nou-născuţi le plasează în primele zece judeţe din ţară. Cu alte cuvinte, numărul de copii morţi la mia de nou–născuţi ne plasează în acest clasament nu fericit. Într-o competiţie pentru alegerile locale, recomand tuturor candidaţilor să vorbească despre şansa la viaţă şi despre soluţiile de a creşte speranţa de viaţă”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
dan, 14 aprilie 2016
Cu siguranta e drapelul care serveste interesului lui!!!
Nicolae Ivan, 12 aprilie 2016
Puteti sa ne spuneti ce drapele sunt pe stativul din spatele catindatului ?
Nicolae Ivan, 12 aprilie 2016
Mai fusese candidat la primarie si LUDOVIC ORBAN. Probabil nu se cunosc numeralele ordinale.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.