ACTUALITATE 12 iunie 2016

Mădălin Guruianu a renunţat la mandatul de consilier local

de Iulia Drăghici - Taraș | 1806 vizualizări

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a renunţat la mandatul său de consilier local, obţinut în urma alegerilor din 5 iunie. Retragerea a venit ca urmare a deciziei anunţate oficial de UDMR, de a nu nominaliza un viceprimar român în noul Consiliu Local din Sfântu Gheorghe. Locul lui Mădălin Guruianu în CL Sfântu Gheorghe va fi ocupat de actriţa Mirela Bucur.

„Astăzi am oficializat cele declarate anterior. După mai bine de un deceniu de implicare puternică, cu mult respect față de cei care m-au susținut pe parcursul anilor, români și maghiari deopotrivă, tineri sau mai puțin tineri, oameni din Sfântu Gheorghe sau de oriunde din alte părți ale țării sau lumii, dar cu dezamăgirea în urma deciziei conducerii UDMR a orașului, lipsită de viziune și complet lipsită de empatie față de minoritarii români din zonă. Din păcate, gesturi de genul acesta aruncă în derizoriu mesajele UDMR pro normalitate și pro minoritate, la nivel național. Dar, poate mă înșel eu”, a scris Mădălin Guruianu într-o postare pe pagina lui oficială de Facebook. Tot aici, acesta a adăugat: „Pentru mine politica a fost doar un mijloc, nu un scop în sine. Ce relevanță are dacă rămân în politică la Sfântu Gheorghe sau București, dacă scopul pentru care am intrat, relaţii bune între români şi maghiari, este boicotat atât de extremiştii din ambele tabere – ştiam şi mă aşteptam la asta, dar şi de către cei moderați. A fost o ștachetă logică, urmare a demersurilor din ultimii ani. Păcat că nu a existat viziune pe termen mediu și lung din partea reprezentanților majoritarilor”.

Vineri, într-o conferinţă de presă, Codruţ Opaiţ, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a spus despre retragerea lui Mădălin Guruianu că „va lăsa un gol în comunitatea locală, iar acesta va fi cu greu umplut. Sperăm să nu iasă total din viaţa politică pentru că ar fi o pierdere”.

Potrivit anunţurilor făcute de UDMR, cele două funcţii de viceprimar vor fi ocupate de Sztakics Eva şi Tóth Birtan Csaba.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
dan, 14 iunie 2016
O "valoare" ca el...cum sa nu fie solicitata? Toata povestea asta+ce se tot intampla prin PNL Covasna sunt pentru a-si pregati candidatura din toamna. E o mizerie omu' asta.
aaa, 13 iunie 2016
Probabil va fi solicitat la alegerile parlamentare!
R, 13 iunie 2016
eu nu inteleg ce cauta filozofi si actrite in administratie? faima, bani, putere? ca sa faca statui, piatzete, borduri si stalpi de iluminat retro si sa ingroape liniile aeriene ca ii zgirie pe ochi?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.