ACTUALITATE 18 aprilie 2018

Luna Pădurii, sărbătorită în trei localități din județ

de Geanina Lupșa | 604 vizualizări

Săptămâna aceasta în localitățile Baraolt, Târgu Secuiesc și Valea Crișului se vor derula acțiuni de împădurire

Ocolul Silvic Tălișoara inițiază cu ocazia Lunii Plantării Arborilor o acțiune de împădurire a unui teren forestier în data de 19 aprilie, în localiatatea Baraolt. În aceeași zi, în comuna Valea Crișului, de la ora 07:30, se va desfășura o altă activitate de regenerare a pădurii. O acțiune similară organizează și Ocolul Silvic Mereni, pe terenul forestier al Primăriei Poian, în data de 20 aprilie.

,,În fiecare an au loc astfel de acțiuni. Activitățile de acest fel sunt utile, în primul rând pentru popularizare, mai ales că majoritatea cazurilor implică și elevi. La activitatea de plantare din Mereni vor lua parte și elevii liceului Nagy Mózes din Târgu Secuiesc. Alături de elevi vor participa și angajații Ocolului Silvic, Garda Forestieră și am transmis invitații și Consiliului Județean”, ne-a declarant coordonatorul activităților din Baraolt și Târgu Secuiesc, inginerul Benedek-Káplár Gábor.

Reprezentanții Ocolului Silvic Tălișoara sunt cei ce au inițiat activitatea de plantare din localitatea Baraolt. Aceștia își propun ca în ediția anului 2018 a ,,Lunii Plantării Arborilor” să cultive o suprafață de 2.5 hectare cu specii precum: gorun, paltin de munte și fag.  Activitatea va fi derulată începând cu data de 19 aprilie, de la ora 09:00.

3000 de puieți plantați în Valea Crișului

De asemenea, în data de 19 aprilie, de la ora 07:30 vor avea loc acțiuni de regenerare a pădurii și în comuna Valea Crișului la inițiativa Societății CASArbor, în colaborare cu Primăria Valea Crișului, Camera de Comerț și Industrie Covasna, cu Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, cu Școala Gimnazială ''Kálnoky Ludmilla'' si alte societăți responsabile din Sfântu Gheorghe. În cadrul activității se vor planta 3000 de puieți de molid și sunt așteptați cât mai mulți voluntari și doritori să ia parte la eveniment.

Potrivit organizatorilor scopul activității de împădurire este de a acționa responsabil față de generațiile viitoare, față de comunitate și de mediul înconjurător.

Ziua următoare, 20 aprilie, în localitatea Târgu Secuiesc, de  la ora 09:00 va avea loc o acțiune similară, pe terenul forestier al Primăriei Poian, inițiată de Ocolul Silvic Mereni. La eveniment, angajaților Ocolului Silvic li se vor alătura și elevii Liceului Teoretic Nagy Mózes din Târgu Secuiesc. Potrivit organizatorilor, în decursul zilei se vor planta goruni și paltin de munte pe o suprafață de 2,3 hectare.

În România „Luna Plantări Arborilor” datează încă din anul 1936.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.