ACTUALITATE 16 februarie 2011

Luna iunie – termen final pentru Podul de la Gară

de Monica Vrânceanu | 46 vizualizări
În această perioadă au loc lucrări la infrastructura de sub pod Inițiate la începutul lunii octombrie a anului trecut, lucrările de reabilitare a Podului de la Gară vor fi finaliza cel târziu la începutul lunii iunie. Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții (ITC) Covasna, Mild Zoltan, a declarat că în prezent se lucrează intens la infrastructura de sub pod, care a fost afectată de lucrările de întărire a rezistenței acestuia. Astfel, potrivit lui Mild, muncitorii lucrează la

În această perioadă au loc lucrări la infrastructura de sub pod

Inițiate la începutul lunii octombrie a anului trecut, lucrările de reabilitare a Podului de la Gară vor fi finaliza cel târziu la începutul lunii iunie.

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții (ITC) Covasna, Mild Zoltan, a declarat că în prezent se lucrează intens la infrastructura de sub pod, care a fost afectată de lucrările de întărire a rezistenței acestuia. Astfel, potrivit lui Mild, muncitorii lucrează la restabilirea albiei inițiale a râului Olt, fiind nevoie totodată de repunerea pe vechile plasamente a doi elemenți din structura construcției, amplasarea parapeților, realizarea unor noi scurgeri, refacerea zonei de intrare pe pod, precum și realizarea apărătorilor de mal și a îndiguirilor.

Potrivit lui Mild Zoltan, toate lucrările la pod vor fi gata undeva în luna mai sau cel târziu la începutul lunii iunie, urmând ca în această primăvară să se pună și ultimul strat de uzură, care va include podul în cadrul reabilitării DN 12.

Podul de la Gară a fost construit în anul 1976, iar de atunci nu s-au executat niciodată reparații capitale. Podul are o lungime de 105 metri şi o lățime de 14,8 m, construcția fiind încadrată, până la începerea lucrărilor de refacere, de balustrade metalice tot mai ruginite și periculoase din cauza degradării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.