ACTUALITATE 13 august 2013

Luna concediilor umple buzunarele turismului covăsnean

de Monica Vrânceanu | 81 vizualizări

Pensiunile din zona Balvanyos, dar și cele din restul județului, au un grad de ocupare de 100% în această perioadă, rezervările fiind făcute până la finele lunii.

Președintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, ne-a declarat că această perioadă este una de vârf pentru turismul rural covăsnean și o echivalează, practic, pe cea din preajma sărbătorilor de Anul Nou.

Pensiunile și hotelurile din Balvanyos și întreaga zonă a Lacului Sfânta Ana, precum și celelalte pensiuni cu tradiție din județ au un grad de ocupare de 100%. Rezervările s-au făcut cu câteva luni înainte, dar au mai fost și sosiri recente sau spontane, astfel că nu ne plângem de clienți. Mai mult, la Balvanyos, personalul abia mai face față, atât de mulți turiști au venit”, a spus Daragus.

Potrivit acestuia, turiștii au venit din toată țara, mai cu seamă din Sud – Constanța, Tulcea, București, Prahova, Olt, dar și din Moldova – Bacău, Vrancea, Iași.

Turismul covăsnean este apreciat, din spusele lui Daragus, tocmai datorită autenticității sale, oamenilor plăcându-le să vină aici pentru mâncărurile tradiționale secuiești, dar și pentru că găsesc liniște și localnici deschiși și binevoitori. În plus, zona Balvanyos oferă cadre naturale de o frumusețe rară, iar Lacul Sfânta Ana rămâne o atracție pentru oricine ajunge la noi.

Daragus Attila prevede că încasările din această lună le vor depăși pe cele din perioada Pascală și le vor echivala pe cele de Anul Nou, urmând ca în septembrie să fie o perioadă de relaxare, cu un grad de ocupare între 70 și 90%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.