ACTUALITATE 4 august 2010

Lucrări de modernizare avansate la Şugaş-Băi

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări
Lucrările de modernizare a staţiunii Şugaş-Băi se concretizează de la o zi la alta, staţiunea fiind împânzită de utilaje de lucru - fie pentru clădiri, fie pentru săpături sau pentru realizarea noii pârtii de schi, care e finalizată aproape în totalitate. În prezent, pe lângă pârtia cea nouă de schi, la Şugaş-Băi se văd rezultate şi în ceea ce priveşte reabilitarea bazinului de înot din centrul staţiunii. În plus, se

Lucrările de modernizare a staţiunii Şugaş-Băi se concretizează de la o zi la alta, staţiunea fiind împânzită de utilaje de lucru - fie pentru clădiri, fie pentru săpături sau pentru realizarea noii pârtii de schi, care e  finalizată aproape în totalitate.

În prezent, pe lângă pârtia cea nouă de schi, la Şugaş-Băi se văd rezultate şi în ceea ce priveşte reabilitarea bazinului de înot din centrul staţiunii. În plus, se lucrează la diverse săpături pentru reţeaua de canalizare şi la pregătirea pentru reabilitare a clădirilor aflate în proprietatea administraţiei locale.

Proiecte peste proiecte

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat în luna martie un proiect de  promovare a valorilor specifice cu potenţial turistic al municipiului Sfântu-Gheorghe şi zonei Şugaş-Băi  în valoare totală de aproape un milion de lei,  prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 - Axa Prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Obiectivul general al proiectului urmăreşte înscrierea municipiului Sfântu-Gheorghe şi a zonei turistice Şugaş-Băi în circuitul turistic intern şi internaţional şi consolidarea poziţiei pe piaţa turismului prin promovarea şi valorificarea potenţialului turistic şi al produselor specifice zonei.

Staţiunea Şugaş-Băi este implicată în mai multe proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea ei. Dacă până acum din programul Ministerului Turismului aici au intrat 4,3 milioane de lei, tot din această sursă ar mai fi nevoie de încă aproximativ 3,5 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor. Prin Drumul Apelor Minerale, care ar trebui finalizat până în luna octombrie, urmează să mai intre încă 4 milioane de lei la Şugaş-Băi. Rezultatele finale ar trebui să apară în 2011, în funcţie şi de cum vor fi alocate fondurile.

Drum stricat de inundaţii

Dincolo de banii ce urmează să fie investiţi în revitalizarea staţiunii, mai sunt necesare alte opt milioane de lei pentru refacerea drumului județean care face legătura între Sfântu-Gheorghe şi Şugaş-Băi şi pentru efectuarea altor lucrări la acesta. Drumul a fost afectat de inundaţiile din acest an, plus că nici înainte de acestea nu era într-o stare ideală. Potrivit primarului Antal Arpad, din opt milioane de lei ar putea fi reparat drumul, podețele afectate de viituri, fiind posibilă şi refacerea şanțurilor pe marginea drumului pentru ca în viitor carosabilul să nu mai fie afectat de ape. Autoritățile covăsnene vor solicita fonduri de la Guvern pentru refacerea infrastructurii care face legătura între Sfântu-Gheorghe şi Şugaş-Băi. În lucrările de consolidare a marginii acestui drum județean s-au mai investit însă, în ultimii ani, mai multe sute de mii de lei de către Consiliul Judeţean Covasna.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.