ACTUALITATE 2 mai 2017

Lotul României la Informatică, în tabără în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1155 vizualizări

În perioada 4-11 mai, județul Covasna va fi gazda taberei de Pregătire a Lotului Național de Informatică. Astfel, 32 dintre cei mai buni elevi din domeniul informaticii din toată România vor avea parte aici de cursuri de pregătire, desfășurate la Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc, dar și de activități de recreere.

„Elevii vor participa la cursuri de pregătire și vor susține probele de baraj de selecție pentru stabilirea echipelor reprezentative ale României la diferitele concursuri naționale de informatică (Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală, Balcaniada de Informatică, Balcaniada de Informatică pentru Juniori, Turneul de Informatică de la Shumen – Bulgaria, Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada”). Elevii și cadrele didactice vor participa și la trei excursii și alte activități de recreere”, arată un comunicat de presă publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Din Lotul Național Lărgit de Informatică fac parte 32 de elevi din toată țara, premiați la etapa națională a Olimpiadei de Informatică. Dintre aceștia, 20 sunt seniori, adică elevi ai claselor IX-XII, iar 12 juniori, din clasele V-VIII.

Tabăra este organizată de Ministerul Educației Naționale și de IȘJ Covasna, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Primăria orașului Covasna, Consiliul Județean Covasna, Asociația pentru Studii Alternative Evita din Târgu Secuiesc, dar și cu sprijinul mai multor sponsori din mediul privat.

Teme articol: informatica Romania pregatire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.