ACTUALITATE 9 februarie 2014

Locul II pentru Trupa Ecou la Festivalul de Teatru Winteracting

de Monica Vrânceanu | 237 vizualizări

Trupa de Teatru Ecou a obținut locul al doilea la Festivalul de Teatru Winteracting, care a avut loc la finele săptămânii la Brașov, în organizarea Interact Brașov. Șase trupe de liceeni au participat la Festival – din Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Iași și Brașov. Competiția s-a desfășurat la Sala Reduta, iar câștigătoare a fost piesa Școlii de Teatru Ariel din Râmnicu Vâlcea.

Elevii trupei de teatru Ecou au obținut locul al doilea, cu adaptarea după spectacolul de teatru-forum „Nu puteți voi urî cât putem noi iubi”. Cu această ocazie, spectacolul celor de la Ecou a ajuns aproape de cea de-a 20-a reprezentație, jucându-se până acum în Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Pucioasa, București.

Piesa celor de la Ecou îi are în distribuție pe Andreea Bologa, Karina Musteață, Carina Tinca, Krista Sălăgean, Ionuț Arad, Ramona Vidican, Adina Moisii, Elisa Imbrea, Tordai Attila, însă în celelalte reprezentații au mai interpretat roluri Paul Grosar, Ana Oancea și Bianca Timaru. Trupa de Teatru Ecou nu se oprește însă aici, astfel că de luna viitoare vor fi organizate preselecții pentru o nouă producție de teatru-forum marca Ecou.

Revenind la premiul obținut la Brașov, acesta reprezintă încă o recunoaștere a efortului și muncii tinerilor care iată, dincolo de școală și alte activități, au găsit timp și energie pentru a se implica într-un proiect care reușește să impresioneze și mai departe de granițele județului.

Festivalul de Teatru Winteracting s-a aflat la prima ediție și este  un eveniment cultural destinat tinerilor pasionaţi de teatru din toată ţara. Proiectul este organizat la nivelul Districtului Rotarian 2241 ce înglobează România şi Republica Moldova, fiecare club participant urmând să fie reprezentat de o trupă de teatru. Festivalul se adresează trupelor formate exclusiv din elevi de liceu. Organizatorii și-au propus ca prin acest festival să contribuie la dezvoltarea scenei culturale, popularizând acest tip de activitate în rândul tinerilor şi încurajând dorinţa de afirmare. În cadrul Festivalului, concurenții au avut șansa de a interacţiona cu liceeni din toată ţara, de a căpăta experienţa unei astfel competiţii, dar şi de a lua parte la un eveniment de mare amploare organizat în exclusivitate de și pentru tineri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.