ACTUALITATE 28 octombrie 2022

Locul de joacă din Parcul Elisabeta va fi modernizat

de Iulia Drăghici - Taraș | 657 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat Studiul de Fezabilitate (SF) care prevede modernizarea locului de joacă din Parcul Elisabeta. Costurile acestei investiții sunt estimate la peste 1,2 milioane de lei. 

Subiectul a fost discutat în ședința ordinară din luna octombrie a Consiliului Local. 

Este al șaselea loc de joacă pe care vrem să îl modernizăm. Este vorba despre cel din Parcul Elisabeta. Se întinde pe o suprafață de 839 de metri pătrați și folosește și diferența de nivel de patru metri din aleea de la nivelul următor din parc, unde se vor amenaja niște tobogane foarte interesante. Va fi un parc frumos și foarte frecventat, cred eu, de copii”, a declarat, în cadrul ședinței de joi, 27 octombrie, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

În documentele adoptate se arată că modernizarea parcului va costa 1.260.586 de lei (TVA inclus). Urmează execuția Proiectului Tehnic, care este estimată să dureze două luni, potrivit SF-ului, iar execuția patru luni. 

Luna trecută, autoritățile din Sfântu Gheorghe și-au manifestat, oficial, prin adoptarea de studii de fezabilitate, intenția de a reamenaja alte cinci locuri de joacă din oraș. Acestea sunt în mai multe locații din reședința de județ, respectiv: Aleea Avântului, Aleea Căminului, strada 1 Decembrie 1918, strada Lăcrămioarei și strada Tineretului. 

Atunci, viceprimarul a precizat că lucrările vor începe de anul viitor, dar și că tot atunci vor fi adoptate noi astfel de inițiative pentru alte zone din oraș, fiindcă se dorește o modernizare generală și unitară a spațiilor de joacă.

Pentru toate proiectele, obiectivele sunt: îmbunătățirea semnificativă a designului spațiului urban, dezvoltarea abilităților cognitive ale copiilor, îmbunătățirea calității vieții utilizatorilor, ridicarea gradului de siguranță a echipamentelor de joacă și creșterea numărului de utilizatori. 

În 2020, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au adoptat regulamentul de organizare și funcționare a spațiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului. Documentul prevede și că pot fi aplicate amenzi între 500 și 2.000 de lei, în cazul nerespectării acestor norme.

Pe de altă parte, în anii trecuți, municipalitatea a adunat ea însăși amenzi de la Protecția Consumatorilor, pentru că locurile de joacă din oraș nu respectau prevederile legale referitoare la spațiile de joacă. O analiză din 2014-2018 a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna arăta că, în această perioadă, primăria Sfântu Gheorghe a primit amenzi în valoare totală de 135.000 de lei din această cauză.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.