ACTUALITATE 23 iulie 2010

Locuitorii din Belin Vale mai rămân izolaţi

de Ana Sidon | 90 vizualizări
Guvernul nu a alocat fonduri împotriva inundaţiilor Ședința de Guvern de acum două zile nu a adus nicio veste bună pentru localitățile afectate de inundații, astfel că nici județul nostru nu face excepție. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că niciun județ din țară nu a primit bani pentru inundații, iar în aceste condiții va fi nevoie de intervenție la București pentru a aduce bani. „N-am încotro, trebuie să mă duc la București. La Belin Vale avem

Guvernul nu a alocat fonduri împotriva inundaţiilor

Ședința de Guvern de acum două zile nu a adus nicio veste bună pentru localitățile afectate de inundații, astfel că nici județul nostru nu face excepție.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că niciun județ din țară nu a primit bani pentru inundații, iar în aceste condiții va fi nevoie de intervenție la București pentru a aduce bani.

„N-am încotro, trebuie să mă duc la București. La Belin Vale avem 90 de familii de romi care sunt izolate, adică cel puțin 500 de oameni care în caz de vreun incendiu ori îmbolnăvire când ar trebui să intervină ori pompierii ori ambulanța nu vom mai avea nicio posibilitate de a ajunge la ei, deci neapărat trebuie să obțin bani pentru a repara podul”, a declarat Gyorgy Ervin.

Comuna Belin și satul Belin Vale au fost cele mai afectate în urma inundațiilor care au avut loc recent.

Autoritățile au înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea din fondul de urgență a sumei de cca 1 283 000 de lei pentru refacerea podului din Belin Vale, care s-a rupt și permite traversarea lui doar pe jos, 800.000 lei pentru consolidarea şi supraînălțarea podului din Belin, şi refacerea infrastructurii DJ 103E, precum şi 500.000 lei pentru reabilitarea şi consolidarea drumului comunal DC37.

În contextul noilor inundații, conducerea Prefecturii a mai decis ca ajutoarele strînse în punctele de colectare să nu mai fie transportate în Moldova, ci să fie donate sinistraților din județ.

Potrivit bilanțului IJSU, la Belin au fost inundate 265 de gospodării (apa a intrat în 95 de case), circa 300 ha de teren arabil și zeci de fântâni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.