ACTUALITATE 24 august 2010

Lifturi distruse de inundaţii la AJOFM Covasna

de Monica Vrânceanu | 199 vizualizări
Costul reparaţiilor se ridică la aproximativ 50.000 de euro Clădirea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, în care funcţionează totodată Casa de Pensii şi Prestaţiile Sociale, a rămas fără cele două lifturi în urma inundaţiilor din luna iulie. Cele două lifturi care uşurau accesul la cele cinci etaje ale clădirii AJOFM au fost distruse de apele care au pătruns nu doar în subsolul clădirii ci chiar şi în unele zone ale parterului. Apele au afecatat

Costul reparaţiilor se ridică la aproximativ 50.000 de euro

Clădirea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, în care funcţionează totodată Casa de Pensii şi Prestaţiile Sociale, a rămas fără cele două lifturi în urma inundaţiilor din luna iulie.

Cele două lifturi care uşurau accesul la cele cinci etaje ale clădirii AJOFM au fost distruse de apele care au pătruns nu doar în subsolul clădirii ci chiar şi în unele zone ale parterului. Apele au afecatat iremediabil sistemul de propulsare a lifturilor, apa a intrat în cabine, fiind afectat şi tabloul electric al acestora.

„Cei care asigură partea de service a lifturilor au spus că nu le pot da drumul odată cu nişte reparaţii de „cârpire”, deoarece nu mai prezintă siguranţă, deci nu pot elibera asigurare ISCIR. Din evaluările făcute, este nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru a se face toate intervenţiile necesare unei funcţionări normale în condiţii de siguranţă. Nu dispunem de suma aceasta, investiţiile sunt blocate şi nici nu avem un judeţ atât de bogat în care să găsim sponsorizări pentru lifturi, aşa că este posibil ca acestea să nu mai fie reparate şi funcţionale vreodată”, a declarat directorul AJOFM, Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, cele două lifturi funcţionează din anul 1997, deci s-au uzat în timp, cu atât mai mult cu cât motoarele electrice ale acestora au fost arse de două ori, fiind rebobinate pe sistemul IAME.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor şi pentru a nu-i face pe aceştia să urce şi să coboare etaje, serviciile cu publicul ale instituţiilor din clădire vor fi mutate cât mai aproape de parter sau etajul unu, urmând ca birourile funcţionarilor să fie mutate la etajele superioare.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ionel, 24 august 2010
face un singur lucru:NU RASPUNDE DE ACTELE DI ARHIVA.
Cititor, 24 august 2010
O intrebare: cu ce se ocupa AJOFM? Prezinta numai statistici, ajuta pe someri sa gaseasca un loc de munca sau prin comportamentul unor angajati jigneste oameni?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.