ACTUALITATE 14 iulie 2010

Licitaţii locale pentru lapte

de Ana Sidon | 62 vizualizări
Șase primării și-au asumat răspunderea să organizeze licitaţiile pentru laptele din programul „Lapte și corn” Șase primării din județul nostru au ales până în prezent să organizeze și distribuie de la nivel produsele lactate din programul „Lapte și corn”, sumele urmând a le fi repartizate de la Consiliul Județean (CJ), conform legii. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi discutat la ședința din luna iulie a CJ, în situațiile în care produsele lactate şi de panificație, precum şi mierea, se contractează şi de către Consiliile

Șase primării și-au asumat răspunderea să organizeze licitaţiile pentru laptele din programul „Lapte și corn”

Șase primării din județul nostru au ales până în prezent să organizeze și distribuie de la nivel produsele lactate din programul „Lapte și corn”, sumele urmând a le fi repartizate de la Consiliul Județean (CJ), conform legii.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi discutat la ședința din luna iulie a CJ, în situațiile în care produsele lactate şi de panificație, precum şi mierea, se contractează şi de către Consiliile Locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, Consiliul Județean va repartiza sume cu această destinație unităților administrativ-teritoriale respective.

În urma consultării primarilor unităților administrativ-teritoriale, şase primării, respectiv oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului și comunele Ghelința, Sita Buzăului, Barcani şi Chichiş au solicitat şi şi-au asumat răspunderea în scris pentru organizarea licitației şi distribuirea produselor lactate din programul „Lapte şi corn”.

Repartizarea s-a făcut pe baza numărului estimativ de copii în anul şcolar 2010-2011, structura anului şcolar şi a prețului maxim de 0,77 lei, inclusiv TVA.

Conform proiectului, din suma totală de 23,677 milioane de lei, prevăzută în Legea bugetului de stat pe anul 2010, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului Covasna, suma de 4,872 milioane de lei a fost alocată finanțării drepturilor privind acordarea de produse lactate, panificație şi miere.

Sumele necesare derulării programului „lapte-corn” pentru produsele de panificație pe perioada septembrie-decembrie 2010 se ridică la 660 mii lei.

În cadrul ședinței din iulie se va discuta alocarea sumei de 211 mii lei în vederea finanțării produselor lactate în perioada septembrie-decembrie 2010.

Sursa foto: calificativ.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.