ACTUALITATE 25 septembrie 2016

Liceenii întorsureni au luat parte la „cea mai mare lecţie din lume”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1185 vizualizări

Peste 250 de elevi din 9 clase de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului au participat joi, 22 septembrie, la „Cea mai mare lecţie din lume” (eng. World’s Largest Lesson), un proiect educativ desfăşurat concomitent în mai multe şcoli din întreaga lume în săptămâna 18 – 25 septembrie.

Elevii întorsureni au vizionat în această zi filmele de prezentare ale programului World’s Largest Lesson, au discutat cele 17 obiective mondiale ale dezvoltării durabile, au identificat principalele probleme ale comunităţii în care trăiesc şi s-a încercat găsirea unor soluţii.

„Am hotărât împreună cu dl. profesor Cătălin Lungu să participăm la acest eveniment de anvergură mondială din dorinţa de implicare, atât a noastră, cât şi a elevilor, în răspândirea celor 17 obiective ale dezvoltării durabile şi în găsirea de soluţii creative pentru rezolvarea problemelor comunităţii noastre în special. Am vrut să lansăm un apel la conştientizare, implicare şi soluţionare. (...) Efectul este neaşteptat de încurajator în urma discuţiilor avute şi aşteptăm rezultatele activităţii până la sfârşitul săptămânii viitoare. Elevii noştri au urmărit poveştile inspiraţionale ale unor tineri de vârsta lor din întreaga lume care au identificat câte o problemă a comunităţii lor şi au decis să se implice activ în rezolvarea ei. Aceste cazuri autentice le-au demonstrat încă o dată că orice problemă are o rezolvare dacă eşti suficient de motivat şi reuşeşti să strângi în jurul tău oameni care doresc să se implice”, ne-a spus profesoara de engleză Mihaela Mitrea, unul dintre coordonatorii acţiunii la nivel local.

În ceea ce priveşte activităţile care se vor derula în continuare în cadrul acestei iniţiative, Mihaela Mitrea a spus: „Sarcinile de lucru pentru săptămâna care vine, 26-30 septembrie, sunt crearea de afişe reprezentând una sau mai multe probleme şi soluţiile găsite pentru rezolvarea lor, conceperea de prezentări PowerPoint şi scrierea de eseuri, adresarea de scrisori către autorităţile locale etc. Orice idee care ajută la răspândirea obiectivelor şi oferă soluţii este binevenită. Aşteptăm rezultatele acţiunii cu mare interes”.

Cele 17 obiective ale dezvoltării durabile, promovate de World’s Largest Lesson, sunt: liceeni intorsureni (2)Fără sărăcie, Fără foamete, Sănătate şi prosperitate, Educaţie de calitate, Egalitate de gen, Apă curată şi salubritate, Energie curată şi accesibilă, Locuri de muncă decente şi creştere economică, Industrie, inovaţie şi infrastructură, Reducerea inegalităţilor, Oraşe şi comunităţi sustenabile, Consum şi producţie responsabile, Acţiuni climatice, Viaţa sub apă, Viaţa pe pământ, Pace, justiţie şi instituţii puternice, Parteneriate pentru obiective.

„Cea mai mare lecţie din lume”, adică „The World’s Largest Lesson”, este parte a proiectului „Everyone”, fondat în 2015, care îşi propune să împărtăşească obiectivele menţionate anterior cu toţi cei 7 miliarde de oameni de pe planetă. Unul dintre partenerii acţiunii este UNICEF.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.