ACTUALITATE 7 aprilie 2013

Liber la depunerea proiectelor pentru Ajutorul minimis

de Monica Vrânceanu | 414 vizualizări

Pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, www.ccicov.com, urmează să fie afișate condiţiile şi regulamentul de participare la concursul care va oferi posibilitatea celor patru sute de IMM-uri înregistrate în Sfântu Gheorghe să-şi recupereze o parte din sumele achitate pentru impozitul pe clădiri, care începând cu luna ianuarie a fost majorat cu 50 la sută.

„Firmele pot să-şi recupereze nu numai sumele cu care s-a majorat cuantumul impozitelor, ci pot câştiga prin aceste proiecte chiar şi dublul sumei respective, dacă în anul 2012, în comparaţie cu anul 2011, au mărit numărul angajaţilor” a declarat recent primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care spune că odată adoptat bugetul local, programul de Ajutor minimis va putea fi accesat de către orice IMM local care se află la zi cu plata impozitelor.

Referindu-se la criticile pe care le-au adus, pe lângă firme, inclusiv asociațiile civile, deciziei de majorare a impozitelor pe clădiri, primarul Antal a ținut să precizeze că în Sfântu Gheorghe există 15 asociaţii civile care plătesc impozit pe clădiri, iar 11 dintre acestea folosesc imobilele municipalităţii, cu titlu gratuit.

Potrivit primarului, Ajutorul minimis poate aduce un plus de venit oraşului de aproximativ 2,5 milioane de lei. Din aceste sume, se vor putea returna IMM-urilor 500.000 de lei (valoarea totală a programului), iar diferenţa de 2 milioane de lei o reprezintă impozitul achitat de multinaţionale, astfel că „toată lumea ar avea de câștigat” – potrivit lui Antal Árpád.

„Concursul de proiecte pentru Ajutorul minimis se va desfăşura în două etape: în prima etapă vom prelua, în ordinea depunerii lor, documentaţiile predate la CCI, iar în termen de treizeci de zile vom decide. Un singur formular trebuie solicitat de la Primărie, restul fiind declaraţii pe propria răspundere. În cea de-a doua etapă vor fi viraţi banii”, a explicat la rândul său președintele CCI, Edler András.

IMM-urile pot depune proiectele pentru recuperarea diferenței de impozit începând cu 15 aprilie. IMM-urile vor putea depune documentații pentru amenajarea spațiilor verzi, amenajări interioare/exterioare ale sediilor, servicii de consultanță, introducerea unor sisteme de plată online, achiziționarea de calculatoare/software, dobânzi la credite/leasing, sau amenajarea de spații speciale pentru mama și copilul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.